Με τούρτες γιόρτασαν οι τζιχαντιστές το θάνατο του βασιλιά Αμπντάλα

Με τούρτες γιόρτασαν οι τζιχαντιστές το θάνατο του βασιλιά Αμπντάλα

Του επέρριπταν ευθύνες για τους δεσμούς του με τις ΗΠΑ - Με σοκολάτα και... χειροβομβίδες

Με τούρτες γιόρτασαν οι τζιχαντιστές το θάνατο του βασιλιά Αμπντάλα
Λίγες ημέρες από το θάνατο του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντάλα μπιν Αμπντούλ Αζίζ αλ Σαούντ, σε ηλικία 90 ετών, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους πανηγυρίζουν ακόμα, ετοιμάζοντας ακόμα και τούρτες από τη χαρά τους.

Σύμφωνα με ξένους δημοσιογράφους που παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από τη δράση του ΙΚ, μέλη της οργάνωσης ετοίμασαν ακόμα και τούρτες σοκολάτα για να… γιορτάσουν το θάνατο του βασιλιά Αμπντάλα, τον οποίο κατηγορούσαν ότι ήταν «υπηρέτης των ΗΠΑ».

Στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο οι άνδρες του ΙΚ φωτογραφίζουν τις τούρτες, δίπλα στις οποίες έχουν τοποθετήσει και χειροβομβίδες.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα οι εξτρεμιστές του ΙΚ κατηγορούσαν τον βασιλιά Αμντάλα για τους δεσμούς του με τις Ηνωμένες Πολιτείες και κατήγγειλαν πως είχε συνωμοτήσει με αμερικανικές κυβερνήσεις ώστε να θανατωθούν Μουσουλμάνοι.

Όπως επισημαίνουν δημοσιεύματα, ο 90χρονος είχε ξεκινήσει τη μάχη κατά της Αλ Κάιντα, όταν πριν περίπου δέκα χρόνια οι εξτρεμιστές είχαν εξαπολύσει επιθέσεις στο βασίλειο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης