Οι τζιχαντιστές επιβεβαιώνουν την εκτέλεση του Ιάπωνα ομήρου

Οι τζιχαντιστές επιβεβαιώνουν την εκτέλεση του Ιάπωνα ομήρου

«Το Ισλαμικό Κράτος έκανε πράξη την απειλή του να προχωρήσει στην εκτέλεση», δήλωσε μέλος της οργάνωσης για τον αποκεφαλισμό Χαρούνα Γιουκάουα

Οι τζιχαντιστές επιβεβαιώνουν την εκτέλεση του Ιάπωνα ομήρου
Μία ημέρα μετά την απάνθρωπη εκτέλεση του ενός από τους δύο Ιάπωνες ομήρους, το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε τον αποκεφαλισμό του.

Μέσω του ραδιοφωνικού της σταθμού ανακοινώθηκε πως οι άνδρες της εκτέλεσαν τον Χαρούνα Γιουκάουα.

«Το Ισλαμικό Κράτος έκανε πράξη την απειλή του να προχωρήσει στην εκτέλεσή του», είπε χαρακτηριστικά μέλος της οργάνωσης και πρόσθεσε ότι «εκτέλεσε τον Ιάπωνα όμηρο Γιουκάουα μετά τη λήξη της προθεσμίας που είχε δοθεί στην Ιαπωνία».
Κλείσιμο

Σε απόσπασμα του ραδιοφώνου της οργάνωσης, Αλ Μπαγιάν, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο YouTube αναφέρεται: «Ο δεύτερος όμηρος (Κέντζι Γκότο) κάλεσε τους οικείους του για να τους ζητήσει να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση (της Ιαπωνίας) προκειμένου να απελευθερωθεί η αδελφή μας Σατζίντα αλ Ρισάουι, η οποία κρατείται στις φυλακές των καταπιεστών στην Ιορδανία, σε αντάλλαγμα για τη δική του απελευθέρωση».

Η Σατζίντα αλ Ρισάουι είναι μια Ιρακινή επίδοξη βομβίστρια-καμικάζι η οποία έχει καταδικαστεί σε θάνατο και φυλακιστεί στην Ιορδανία.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε χαρακτήρισε σήμερα «απεχθή και ασυγχώρητη» πράξη τη δολοφονία του Ιάπωνα ομήρου και απαίτησε εκ νέου «την άμεση απελευθέρωση» του Κέντζι Γκότο.

Ο φόνος του ομήρου σημειώθηκε πριν συμπληρωθούν δύο ημέρες αφότου έληξε η προθεσμία των 72 ωρών που είχε δώσει το ΙΚ στο τελεσίγραφό του προς το Τόκιο.

Η οργάνωση αρχικά απείλησε πως θα εκτελούσε τους δύο Ιάπωνες εάν δεν της παραδίδονταν λύτρα 200 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης