Νορβηγικό ριάλιτι σόου στέλνει διαγωνιζόμενες σε εργοστάσια στη Καμπότζη

Νορβηγικό ριάλιτι σόου στέλνει διαγωνιζόμενες σε εργοστάσια στη Καμπότζη

Οι Fashion Bloggers της Νορβηγίας δεν περίμεναν ότι θα είχαν τόσο σκληρές δοκιμασίες σε ένα ριάλιτι σόου που αφορούσε την μόδα.

Νορβηγικό ριάλιτι σόου στέλνει διαγωνιζόμενες σε εργοστάσια στη Καμπότζη

Μια νεαρή κλαίει μπροστά στον φακό, τα λεπτά δάχτυλα της με το καλοφτιαγμένο μανικιούρ να σκουπίζουν τα δάκρυα της. «Δεν αντέχω άλλο. Τη ζωή είναι αυτή;» Το όνομα της είναι Αννίκεν και είναι 17 ετών.

Θεωρείται μια από τις καλύτερες bloggers μόδας της Νορβηγίας και συμμετέχει στο ριάλιτι σόου που προσπαθεί να δείξει πως η βιομηχανία της μόδας μπορεί να έχει και άσχημη πλευρά.

Δεκαεφτάχρονες που έχουν εθισμό στη μόδα, με δικά τους blogs, συνεργασίες με οίκους μόδας και περιοδικά και ντυμένες με τα πιο trendy ρούχα, δουλεύουν στο πλάι Καμποτζιανών που παράγουν ρούχα για μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Κλείσιμο

Το πρότζεκτ με τίτλο Sweatshop Deadly Fashion κράτησε ένα μήνα και ενώ οι τρεις διαγωνιζόμενες έφτασαν χαρούμενες στην χώρα έφυγαν με εντελώς διαφορετικά συναισθήματα.

Τα τρια κορίτσια σιγά σιγά, συνειδητοποιούν ότι οι εργάτριες έχουν μηνιαίο μισθό όσο στοιχίζει ένα πουλόβερ σε αυτά τα καταστήματα (περίπου 40 ευρώ) και ότι παρ' ότι δεν έχουν δει τις ζωές των δυτικών είναι δυστυχισμένες.

Είναι ένα μάθημα της Νορβηγικής τηλεόρασης στα... καλομαθημένα νιάτα της χώρας.

Δείτε εδώ το βίντεο





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης