To 79% των Γάλλων δεν θα ήθελαν τον ΣΥΡΙΖΑ στα ηνία της χώρας τους

To 79% των Γάλλων δεν θα ήθελαν τον ΣΥΡΙΖΑ στα ηνία της χώρας τους

Η πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται κατά της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ενώ το 33% θετικά

To 79% των Γάλλων δεν θα ήθελαν τον ΣΥΡΙΖΑ στα ηνία της χώρας τους
To 79% των Γάλλων δεν θέλουν ένα κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, να αναλάβει κάποια μέρα την εξουσία στην πατρίδα τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων «BVA» για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου «iTele». 

Eπιπλέον, η πλειοψηφία των Γάλλων -το 61%-  τάσσεται κατά της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ενώ το 33% διάκειται θετικά. 

Όταν στο ίδιο ερώτημα προστεθεί η φράση «εάν νικήσει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ «θα θέλατε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ;», το ποσοστό των Γάλλων που δεν επιθυμεί την έξοδο της πατρίδας μας από την ζώνη του ευρώ  ολισθαίνει στο 51%. 

Την ίδια ώρα, το 43% των συμπολιτών του Φρανσουά Ολάντ δηλώνει πως τάσσεται υπέρ ενός τέτοιου ενδεχομένου, ενώ το 6% δεν θέλει να λάβει  θέση. 

Σε ότι αφορά τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την ΕΕ προκειμένου  η Ελλάδα να λάβει οικονομική βοήθεια, το 36% των Γάλλων τις έκρινε ως «ιδιαίτερα αυστηρές», το 40% ως «σωστές», το 20% «λίγο αυστηρές», ενώ το 4% προτίμησε να μην λάβει θέση. 
Κλείσιμο

Η ίδια δημοσκόπηση δείχνει, επίσης πως, η πλειοψηφία των Γάλλων αντιτίθενται στην ιδέα ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει κάποια μέρα τα ηνία της χώρας τους. 

Ειδικότερα, λιγότεροι από ένας στους πέντε Γάλλους υποστηρίζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το 79% τάσσονται κατά κι ένα 2% δεν θέλει να λάβει θέση. Στο στρατόπεδο των Γάλλων Σοσιαλιστών, το 85% δεν επιθυμεί την άνοδο στην εξουσία ενός κόμματος, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 93% των κομμάτων της Αριστεράς θα επιθυμούσαν κάτι τέτοιο. 

Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό «Le Point», η δημοσκόπηση διεξήχθη στις 22 και 23 Ιανουαρίου σε δείγμα 1.125 ατόμων, ηλικίας άνω των 18 ετών. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης