Πακιστάν: Μπλακ άουτ βύθισε στο σκοτάδι ολόκληρη τη χώρα

Πακιστάν: Μπλακ άουτ βύθισε στο σκοτάδι ολόκληρη τη χώρα

«Δεν θα κοιμηθούμε μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ» ανακοίνωσε το υπουργείου Ενέργειας στο Twitter

Πακιστάν: Μπλακ άουτ βύθισε στο σκοτάδι ολόκληρη τη χώρα
Στο σκοτάδι βυθίστηκε το Πακιστάν εξαιτίας της πτώσης του βασικού καλωδίου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας.

Η ζημιά που προκάλεσε τη διακοπή του ρεύματος η οποία επηρέασε τις μεγάλες πόλεις του Πακιστάν, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ, αφορά στο καλώδιο που συνδέει το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας «Hubco» με το εθνικό δίκτυο. Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της χώρας, το μπλακ άουτ έπληξε το 80% της χώρας. Η ζημιά θα αποκατασταθεί σε οκτώ ώρες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπάλληλος της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας, υπό καθεστώς ανωνυμίας. 

«Δεν θα κοιμηθούμε μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ» ανακοίνωσε το υπουργείου Ενέργειας στο Twitter.
Κλείσιμο

Το Πακιστάν έχει συχνά πρόβλημα διακοπής της ηλεκτρικής ενέργειας εξαιτίας της πεπαλαιωμένης ενεργειακής βιομηχανίας που διαθέτει. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ναουάζ Σαρίφ , ακύρωσε το ταξίδι του αυτή την εβδομάδα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, λόγω της σοβαρής ενεργειακής κρίσης που προκλήθηκε από το κλείσιμο των εισαγωγών πετρελαίου εξαιτίας αθετήσεων των υποχρεώσεων έναντι των πιστωτών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης