Στο Νέο Δελχί για τριήμερη επίσκεψη ο Ομπάμα

Στο Νέο Δελχί για τριήμερη επίσκεψη ο Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ που συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μισέλ έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο από τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι

Στο Νέο Δελχί για τριήμερη επίσκεψη ο Ομπάμα
Με μία θερμή αγκαλιά υποδέχτηκε τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, στο αεροδρόμιο του Δελχί ο ίδιος ο Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, παραβιάζοντας το πρωτόκολλο. Τα μέτρα ασφαλείας κατά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην μεγαλύτερη δημοκρατία  του κόσμου είναι δρακόντεια και, σύμφωνα με το BBC, εκτός από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις , πάνω από από 15 χιλιάδες κάμερες έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της χώρας.  
   
Ο Ινδός πρωθυπουργός εξήρε την σπουδαιότητα της επίσκεψης Ομπάμα στην πατρίδα του και, όπως επεσήμανε, οι δύο ηγέτες θα έχουν συνομιλίες για το εμπόριο, την ασφάλεια, τα πυρηνικά και την κλιματική αλλαγή. 
 
Μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο του Δελχί, ο Ομπάμα κατευθύνθηκε προς το προεδρικό μέγαρο , όπου εκεί ο Ινδός ομόλογός του, Πρανάμπ Μούκερτζι, του επιφύλασσε μία μεγαλοπρεπή τελετή για να τον καλωσορίσει.  

Κλείσιμο
"Είναι πολύ μεγάλη τιμή, είμαστε ευγνώμονες για αυτή την καταπληκτική φιλοξενία", δήλωσε ο Ομπάμα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μισέλ.Εντός της ημέρας, ο Ομπάμα θα μεταβεί στο μνημείο του Μαχάτμα Γκάντι, τον τόπο αποτέφρωσης του "πατέρα" της ανεξαρτησίας της Ινδίας, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1948. Ωστόσο, το πιο λαμπερό σημείο του ταξιδιού ακυρώθηκε: το ζεύγος Ομπάμα δεν θα επισκεφθεί τελικά το "Ταζ Μαχάλ". Η απόφαση για τη συντόμευση της παραμονής του στην Ινδία ώστε να αναχωρήσει για τη Σαουδική Αραβία μετά τον θάνατο του βασιλιά Αμπντάλα προκάλεσε απογοήτευση."Ο Ομπάμα χάνει ξανά το Ταζ", είναι ο πηχυαίος τίτλος της ινδικής εφημερίδας "Sunday Hindustan Times".

Αύριο, ο Αμερικανός πρόεδρος είναι καλεσμένος στην στρατιωτική παρέλαση για την "Ημέρα της Δημοκρατίας" , στην οποία θα παραστεί για πρώτη φορά εν ενεργεία Αμερικανός πρόεδρος. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ ΗΠΑ- Ινδίας έχουν ουσιαστικά τετραπλασιαστεί από το 2000 και πλέον το ύψος τους φθάνει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Στόχος της κυβέρνησης της Ουάσινγκτον είναι το ποσό αυτό να πενταπλασιαστεί στα επόμενα χρόνια. Ο Ομπάμα θα επισπεύσει την επίσκεψή του στην Ινδία για να μεταβεί στο Ριάντ την Τρίτη όπου εκεί θα έχει συνάντηση με τον Σαουδάραβα μονάρχη Σαλμάν για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του βασιλιά Αμπντάλα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης