Ισπανία: Οι αρχές συνέλαβαν τέσσερις «ριζοσπαστικοποιημένους μουσουλμάνους»

Ισπανία: Οι αρχές συνέλαβαν τέσσερις «ριζοσπαστικοποιημένους μουσουλμάνους»

Εχουν «πολύ παρόμοιο προφίλ» με εκείνους οι οποίοι διέπραξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι

Ισπανία: Οι αρχές συνέλαβαν τέσσερις «ριζοσπαστικοποιημένους μουσουλμάνους»
Η αστυνομία στη Θέουτα, τον ισπανικό θύλακα στις βόρειες ακτές της Αφρικής, συνέλαβαν τέσσερα πρόσωπα σήμερα που οι αρχές πιστεύουν ότι ανήκουν σε ένα εξτρεμιστικό δίκτυο ισλαμιστών το οποίο πιθανόν σχεδίαζε να διαπράξει μια επίθεση στο έδαφος της Ισπανίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι αρχές της Ισπανίας εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας καθώς και τις προσπάθειες αποτροπής της ριζοσπαστικοποίησης νεαρών μουσουλμάνων Ισπανών μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι νωρίτερα αυτόν τον μήνα, κατά τις οποίες ισλαμιστές ένοπλοι σκότωσαν 17 ανθρώπους.

«Οι τέσσερις άνδρες, ισπανικής υπηκοότητας και μαροκινής καταγωγής, έχουν πολύ παρόμοιο προφίλ με εκείνους οι οποίοι διέπραξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σε μια ανακοίνωσή του.

Κλείσιμο
Ένα βίντεο το οποίο δημοσιοποίησε η αστυνομία δείχνει περίπου δεκαπέντε βαριά οπλισμένους αστυνομικούς να ελέγχουν με φακούς στα παράθυρα πριν προχωρήσουν στην έφοδο σε δύο σπίτια στους στενούς δρόμους της Θέουτα λίγο πριν από τα ξημερώματα σήμερα.

Η αστυνομία ανακάλυψε και κατέσχεσε ένα όπλο, στολές μάχης, ισπανικές πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων και ματσέτες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που οδήγησε στις συλλήψεις.

«Πρόκειται για δύο ζεύγη αδελφών, ιδιαίτερα ριζοσπαστικοποιημένων και πολύ εκπαιδευμένων», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντεθ Ντίαθ στους δημοσιογράφους.

Τα αδέλφια, ως μέρος ενός δικτύου, διεξήγαγαν επιθετικά εκστρατείες σε χώρους συζήτησης στο Διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας τη φρασεολογία και τα συνθήματα του Ισλαμικού Κράτους, για να στρατολογήσουν μουσουλμάνους προκειμένου να πάνε να πολεμήσουν στη Συρία και στο Ιράκ καθώς και να διαπράξουν επιθέσεις σε δυτικές χώρες, ανέφερε ακόμη το υπουργείο.

Η έρευνα για τις δραστηριότητές τους συνεχίζεται.

Σημειώνεται πως η Ισπανία είναι ανάμεσα στις όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες που πασχίζουν να εμποδίσουν μουσουλμάνους πολίτες να γίνουν τζιχαντιστές στη Συρία και στο Ιράκ, φοβούμενες ότι θα επιστρέψουν για να εξαπολύσουν επιθέσεις στις πατρίδες τους.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης