«Σκιτσογράφος Charlie Hebdo, 25 χρόνια δουλειάς. Τρομοκράτης, 25 δευτερόλεπτα δουλειάς»

«Σκιτσογράφος Charlie Hebdo, 25 χρόνια δουλειάς. Τρομοκράτης, 25 δευτερόλεπτα δουλειάς»

Δείτε τα νέα σκίτσα-απάντηση στους τρομοκράτες

«Σκιτσογράφος Charlie Hebdo, 25 χρόνια δουλειάς. Τρομοκράτης, 25 δευτερόλεπτα δουλειάς»
"Που είναι οι 70 παρθένες;", αναρωτιούνται με απογοήτευση οι ισλαμιστές τρομοκράτες μόλις φθάνουν στον ...παράδεισο.
Το σκίτσο του Λουζ , του ανθρώπου που παρουσίασε χτες με δάκρυα στα μάτια το τεύχος της Charlie Hebdo που κυκλοφορεί σήμερα και έχει γίνει ήδη ανάρπαστο - σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ για να ανταποκριθεί στην τεράστια ζήτηση θα αυξήσει το τιράζ του εκτυπώνοντας άλλα πέντε εκατομμύρια τεύχη (αρχικά το τιράζ ήταν 3 εκατομμύρια), έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά των ήδη τεταμένων σχέσεων Ισλαμιστών- Δύσης.

Και δεν είναι το μόνο σκίτσο που θα ερεθίσει τους Μουσουλμάνους. Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό "Le Point", το τρέχον τεύχος της εφημερίδας πραγματεύεται με χιούμορ τη σφαγή στην "Charlie Hebdo" από τα αδέρφια Κουασί. Επιπλέον, παρουσιάζει άγνωστα μέχρι σήμερα σκίτσα των δημοσιογράφων που έχασαν την ζωή τους από τα πυρά των αδερφών-τρομοκρατών.
"Που είναι οι 70 παρθένες" , αναφέρει το σκίτσο στην τελευταία σελίδα της γαλλικής εφημερίδας. "Μα, με την ομάδα του Charlie, χαζέ", είναι η απάντηση.

Κλείσιμο


Σε δισέλιδο της οκτασέλιδης εφημερίδας, απεικονίζεται επίσης ένα μεγάλο σκίτσο του "Καμπού", ενός εκ των νεκρών δημοσιογράφων της εφημερίδας, το οποίο κοροϊδεύει τους τζιχαντιστές αφού, όπως υποστηρίζει, η αναχώρησή τους με προορισμό τη Συρία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγών "Erasmus".



Η σατιρική εφημερίδα δημοσιεύει παλαιότερα σκίτσα των δημοσιογράφων της εφημερίδας τα οποία ουδέποτε είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό "Le Point", σκίτσα των διάσημων Γάλλων σκιτσογράφων, του "Βολίνσκι" του "Σαρμπ", του "Τινιού" και του Ονορέ, όπως και κείμενα του κορυφαίου οικονομολόγου Μπερνάρ Μαρί όπως και της δημοσιογράφου, Έλσα Καγιά, λαμβάνουν σήμερα την θέση τους στην εφημερίδα.
Στις εσωτερικές σελίδες της "Charlie Hebdo", όπως αναφέρει το περιοδικό "Le Point", υπάρχουν επίσης δύο βινιέτες του σκιτσογράφου "Ρις", ο οποίος συγκρίνει δύο επαγγελματίες παραπέμποντας στην αιματοχυσία της προηγούμενης εβδομάδας στα γραφεία της εφημερίδας: το πρώτο σκίτσο δείχνει έναν δημοσιογράφο του Charlie Hebdo και το δεύτερο, έναν τρομοκράτη να σκοτώνει αρκετά άτομα, με τις ακόλουθες λεζάντες : "Σκιτσογράφος της Charlie Hebdo, 25 χρόνια δουλειάς, "Τρομοκράτης, 25 δευτερόλεπτα δουλειάς". Τρομοκράτης ένα επάγγελμα τεμπέλικο και μαλ...σμένο".



Επιπλέον, ο σκιτσογράφος "Λουζ" επισημαίνει τα "υπέρ" και τα "κατά" από την μεγαλειώδη πορεία ενότητας της περασμένης Κυριακής. Στα "υπέρ" είναι η στήριξη της σταρ της ποπ, Μαντόνα και στα "κατά", το να δώσει κανείς το χέρι στον Μανουέλ Βαλς", πρωθυπουργό της Γαλλίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης