Μαρτυρία μηχανικού του Norman Atlantic: «Αγάπη μου, με έσωσαν με ελικόπτερο»

Μαρτυρία μηχανικού του Norman Atlantic: «Αγάπη μου, με έσωσαν με ελικόπτερο»

Τι δήλωσε στη σύζυγό του ο πρώτος μηχανικός του πλοίου - «Αγάπη μου, αγάπη μου με έσωσαν με το ελικόπτερο. Είμαι καλά, δεν ξέρω που με πηγαίνουν, αλλά θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι είμαι καλά», είπε στην σύζυγό του ο Τζανλούκα Ασάντε

Μαρτυρία μηχανικού του Norman Atlantic: «Αγάπη μου, με έσωσαν με ελικόπτερο»
Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των διασωθέντων από το πλοίο Norman Atlantic, εκ των οποίων και εκείνη του πρώτου μηχανικού, Τζανλούκα Ασάντε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Il Dispari που επικαλείται δηλώσεις της συζύγου του, Λίντια Ασάντε, ο άνδρας της κατάφερε να διασωθεί χάρη στην επιχείρηση των ιταλικών αρχών.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία απαθανατίστηκε την ώρα που παρακολουθούσε με αγωνία τα δελτία ειδήσεων των ιταλικών τηλεοπτικών σταθμών, δήλωσε πως επικοινώνησε με τον 39χρονο σύζυγό της λίγη ώρα μετά τη διάσωσή του.

«Αγάπη μου, αγάπη μου με έσωσαν με το ελικόπτερο. Είμαι καλά, δεν ξέρω που με πηγαίνουν, αλλά θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι είμαι καλά», είπε στην σύζυγό του ο Ασάντε, ο οποίος είναι πατέρας δύο παιδιών. 

Αρχικά ο 39χρονος μηχανικός θεωρείτο αγνοούμενος καθώς λέγεται πως έπεσε στη θάλασσα από τη σωστική λέμβο. 
Κλείσιμο

Η μητέρα του, Τίνα, προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της δήλωσε: «Είχε αφήσει εδώ και έξι χρόνια τα κρουαζιερόπλοια γιατί φοβόταν τη στιγμή μίας πιθανής εκκένωσης. Κι όμως τελικά του συνέβη».

Μετά τη δραματική εμπειρία του, η σύζυγός του δηλώνει σίγουρη ότι «δε θα πατήσει το πόδι του σε πλοίο, καθώς μου έλεγε ότι φοβόταν τα μέρη που είχαν πολύ κόσμο και έτρεμε ένα πιθανό ναυτικό ατύχημα». Παρ΄όλα αυτά, ο πατέρας του πιστεύει ότι ο γιος του θα επιστρέψει στα πλοία μόλις ξεπεράσει το σοκ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης