Σουηδία: Συμφωνία κυβέρνησης αντιπολίτευσης για σχηματισμό κυβέρνησης

Σουηδία: Συμφωνία κυβέρνησης αντιπολίτευσης για σχηματισμό κυβέρνησης

Αναβάλλονται οι πρόωρες εκλογές που προγραμματίζονταν για τις 22 Μαρτίου

Σουηδία: Συμφωνία κυβέρνησης αντιπολίτευσης για σχηματισμό κυβέρνησης
Η σουηδική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία με την κεντροδεξιά αντιπολίτευση, που της επιτρέπει να μην προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές και να επιλύσει την πολιτική κρίση στην οποία έχει βυθίσει τη χώρα η ακροδεξιά.

«Με τη συμφωνία στην οποία καταλήξαμε που επιτρέπει σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας να κυβερνήσει, η κυβέρνηση δεν θα διοργανώσει πρόωρες εκλογές» τον Μάρτιο, όπως είχε ανακοινωθεί στις αρχές του μήνα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν, έχοντας δίπλα του εκπροσώπους των Πρασίνων, κυβερνητικών συμμάχων του και των τεσσάρων μελών της (κεντροδεξιάς) Συμμαχίας σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη Στοκχόλμη.

Η εφημερίδα Expressen έγραφε από νωρίς σήμερα στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι ο πρωθυπουργός Λεβέν επρόκειτο να ματαιώσει εντός της ημέρας τις προγραμματισμένες για τις 22 Μαρτίου πρόωρες εκλογές. Οι Σοσιαλδημοκράτες του Λεβέν, οι Πράσινοι, εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού, καθώς και τα κεντροδεξιά κόμματα της αντιπολίτευσης: οι Μετριοπαθείς, οι Φιλελεύθεροι, οι Χριστιανοδημοκράτες και το Κόμμα του Κέντρου είχαν καλέσει σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη Στοκχόλμη, γεγονός που υποδήλωνε την επίτευξη μιας συμφωνίας.

Κλείσιμο
Ο Λεβέν είχε δηλώσει ότι προτίθετο να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, μετά την καταψήφιση του σχεδίου προϋπολογισμού τον Δεκέμβριο, όταν οι ακροδεξιοί Σουηδοί Δημοκράτες που τάσσονται κατά των μεταναστών υποστήριξαν ένα εναλλακτικό νομοσχέδιο χρηματοδότησης που προώθησε η τετρακομματική συμμαχία της αντιπολίτευσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης