Eκκληση για αυτοσυγκράτηση στην κορεατική χερσόνησο από την Κίνα

Eκκληση για αυτοσυγκράτηση στην κορεατική χερσόνησο από την Κίνα

Λίγες ώρες αφότου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφάσισε να παρακάμψει τις αντιρρήσεις της Κίνας και να προσθέσει στην ημερήσια διάταξη του συμβουλίου το ζήτημα σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την πλευρά της Βόρειας Κορέας

Eκκληση για αυτοσυγκράτηση στην κορεατική χερσόνησο από την Κίνα
Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κίνας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Λίου Τζιέι, κάλεσε σήμερα όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση ώστε να αποφευχθεί μια πιθανή κλιμάκωση των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο.

Ο Τζιέι απηύθυνε έκκληση για ηρεμία και αυτοσυγκράτηση στη χερσόνησο, αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

H έκκληση
Λίου ήρθε λίγες ώρες 
Κλείσιμο
αφότου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφάσισε να παρακάμψει τις αντιρρήσεις της Κίνας και να προσθέσει στην ημερήσια διάταξη του συμβουλίου το ζήτημα σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την πλευρά της Βόρειας Κορέας.

Νωρίτερα, ο πολιτικός σύμβουλος της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη, Κιμ Σονγκ, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι χρησιμοποιούν το ζήτημα αυτό ως ένα είδος πολιτικού όπλου προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στην Πιονγκγιάνγκ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης