Πάπας: Οι ιερείς είναι σαν τα αεροπλάνα. Γίνονται είδηση μόνο όταν πέφτουν

Πάπας: Οι ιερείς είναι σαν τα αεροπλάνα. Γίνονται είδηση μόνο όταν πέφτουν

«Οι καρδινάλιοι και οι επίσκοποι κινδυνεύουν να βγουν εκτός ορίων καθώς νιώθουν ανώτεροι όλων», δήλωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

Πάπας: Οι ιερείς είναι σαν τα αεροπλάνα. Γίνονται είδηση μόνο όταν πέφτουν
Από τις καθιερωμένες ευχές για τις γιορτές των Χριστουγέννων, ο Πάπας Φραγκίσκος δε θα μπορούσε να μην πραγματοποιήσει μία ακόμα σφοδρή κριτική στους εκπροσώπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Όπως είπε: «Οι καρδινάλιοι και οι επίσκοποι κινδυνεύουν να βγουν εκτός ορίων καθώς νιώθουν ανώτεροι όλων».
Ο ποντίφικας εξήγησε πως υπάρχουν αρκετές ασθένειες που πλήττουν την εκκλησία: να νιώθει κανείς αθάνατος, να έχει καρδιάς από πέτρα, να είναι σκληρός, να έχει πνευματικό αλτζχάιμερ, να πάσχει από υπαρξιακή σχιζοφρένεια και να τρομοκρατεί με τα κουτσομπολιά.

Όπως επισήμανε, στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία «διαπράττονται εγκλήματα εν ψυχρώ. Για αυτό το σκοπό είναι ικανοί να μιλήσουν άσχημα για συναδέλφους τους σε εφημερίδες και περιοδικά, μόνο για να φανούν ανώτεροι των άλλων, αλλά προκαλώντας πολύ κακό στην Εκκλησία».
Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, κάλεσε τα μέλη της Εκκλησίας να μην «θεοποιούν» τους επικεφαλής τους και να τους… φλερτάρουν αποσκοπώντας στην καριέρα.

«Μία φορά διάβασα ότι οι ιερείς είναι σαν τα αεροπλάνα. Γίνονται είδηση μόνο όταν πέφτουν, όμως, υπάρχουν και πολλά που πετούν. Πολλοί ασκούν κριτική και λίγοι προσεύχονται για εκείνους. Μπορεί να είναι μία χιουμοριστική φράση, όμως, είναι αλήθεια και υπογραμμίζει τη σημασία και την ευαισθησία του έργου και πόσο κακό μπορεί να προκαλέσει στην εκκλησία ένας μόνο επίσκοπος αν πέσει», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει το εκκλησιαστικό σώμα όπως το ονειρεύεται, δηλαδή ένα σώμα που αγωνίζεται καθημερινά να παραμείνει ενωμένο και αρμονικό.
Πάντως, από τις ασθένειες που προσβάλουν την Εκκλησία ο ποντίφικας ξεχώρισε εκείνη της «υπαρξιακής σχιζοφρένιας», καθώς όπως είπε το να έχει κανείς διπλή ζωή είναι αποτέλεσμα υποκρισίας. Εξήγησε, μάλιστα, πως όλα αυτά προκύπτουν από το πνευματικό κενό που ούτε πτυχία, ούτε ακαδημαϊκοί τίτλοι μπορούν να αναπληρώσουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης