Φλέγονται οι ΗΠΑ από τις δολοφονίες αστυνομικών και Αφροαμερικανών πολιτών

Φλέγονται οι ΗΠΑ από τις δολοφονίες αστυνομικών και Αφροαμερικανών πολιτών

Το κλίμα στις ΗΠΑ παραμένει τεταμένο μετά τις δολοφονίες το Σάββατο δύο αστυνομικών στη Νέα Υόρκη από τον Αφροαμερικανό Ισμαήλ Μπρίνσλεϊ, ο οποίος νωρίτερα είχε αναρτήσει στο Διαδίκτυο μήνυμα «σκοτώνουν έναν δικό μας, ας σκοτώσουμε δύο δικούς τους»

Φλέγονται οι ΗΠΑ από τις δολοφονίες αστυνομικών και Αφροαμερικανών πολιτών
Οξυμένα είναι τα πνεύματα στη Νέα Υόρκη με τον δήμαρχο του «Μεγάλου Μήλου», Μπιλ Ντε Μπλάζιο, να βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη κρίση στην πολιτική του καριέρα, όπως επισημαίνει το Reuters, για την παθητική του στάση την ώρα που το όργανο της τάξης βάλλεται από παντού. 

Οι δολοφονίες τριών λευκών αστυνομικών σε Νέα Υόρκη και Φλόριντα το Σαββατοκύριακο από Αφροαμερικανούς πολίτες, λίγες ημέρες μετά την δολοφονία μαύρων πολιτών από αστυνομικούς, έχουν χωρίσει σε δύο «στρατόπεδα» τις ΗΠΑ, σχολιάζει η εφημερίδα «Le Parisien».  
 
Από την πλευρά του, ο Χάουαρντ Σαρίφ, πρώην επικεφαλής του Αστυνομικού Σώματος της Νέας Υόρκης, κάνει λόγο για απαξίωση του αστυνομικού επαγγέλματος στις ΗΠΑ. Ο ίδιος ζητά σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Time» να κηρυχθεί «Εθνική Ημέρα Προστασίας του Αστυνομικού Σώματος», επισημαίνοντας ότι, για πρώτη φορά τα τελευταία 45 χρόνια, βλέπει τους Αμερικανούς πολίτες να αμφισβητούν το έργο των αρχών ασφαλείας.  

Κλείσιμο
«Στις ΗΠΑ, υπάρχουν συνολικά 18.000 αστυνομικά τμήματα τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους, ανταλλάσσοντας πληροφορίες», πρόσθεσε.  
 
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το δίκτυο «CBS», το αστυνομικό σώμα στις ΗΠΑ βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας μετά τις τελευταίες επιθέσεις κατά λευκών αστυνομικών. Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, η αστυνομία του Νιου Τζέρσεϊ 
εξέδωσε προειδοποίηση μέσω του Διαδικτύου καλώντας τα μέλη του, που απαριθμούν περίπου 33 χιλιάδες, να βρίσκονται σε επαγρύπνηση λαμβάνοντας επιπλέον μέτρα ασφαλείας μετά τη δολοφονία των αστυνομικών. Σε παρόμοια κίνηση προέβησαν και πολλά άλλα αστυνομικά τμήματα.

Κι ενώ κορυφώνεται η κόντρα μεταξύ Ντε Μπλάζιο και συνδικαλιστικών ενώσεων αστυνομικών, με τον επικεφαλής της μεγαλύτερης ένωσης αστυνομικών στη Νέα Υόρκη, Πατ Λιντς της PBA, να επισημαίνει ότι «το αίμα των δύο αστυνομικών ξεκινά από το δημαρχείο και το γραφείο του δημάρχου», το κλίμα στις ΗΠΑ παραμένει τεταμένο μετά τις δολοφονίες το Σάββατο δύο αστυνομικών στη Νέα Υόρκη από τον Αφροαμερικανό Ισμαήλ Μπρίνσλεϊ, ο οποίος νωρίτερα είχε αναρτήσει στο Διαδίκτυο μήνυμα «σκοτώνουν έναν δικό μας, ας σκοτώσουμε δύο δικούς τους». 

Στο μεταξύ, χθες ακόμα ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του από πυρά ενόπλου στη Φλόριντα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης