Β. Κορέα: Προειδοποιεί για επιθέσεις κατά των ΗΠΑ για τις «φήμες» με τη Sony

Β. Κορέα: Προειδοποιεί για επιθέσεις κατά των ΗΠΑ για τις «φήμες» με τη Sony

Υποστηρίζει πως ο Ομπάμα διαδίδει «απερίσκεπτα» φήμες για την επίθεση 

Β. Κορέα: Προειδοποιεί για επιθέσεις κατά των ΗΠΑ για τις «φήμες» με τη Sony
Ότι διαδίδει «απερίσκεπτα» φήμες για την επίθεση στη Sony κατηγορεί τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα η Βόρεια Κορέα, προειδοποιώντας παράλληλα για επιθέσεις εναντίον του Λευκού Οίκου και του Πενταγώνου!

Κι όμως, ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-ουν δηλώνει έτοιμος να χρησιμοποιήσει τον στρατό του κατά των ΗΠΑ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, με την χώρα να τονίζει πως δεν έχει καμία σχέση με την κυβερνο-επίθεση κατά της Sony.

Νωρίτερα την Κυριακή, πάντως, ο Ομπάμα δήλωσε ότι δεν θεωρεί πως η επίθεση στην εταιρία ήταν πράξη πολέμου, παρατήρηση που έχει προφανώς σκοπό να μειώσει την οργή των ΗΠΑ για το περιστατικό την ευθύνη για το οποίο η Ουάσινγκτον αποδίδει στη Βόρεια Κορέα.

Κλείσιμο
Ο Ομπάμα και οι σύμβουλοί του σταθμίζουν το είδος της απάντησης στην επίθεση, η οποία ανάγκασε το στούντιο του Χόλιγουντ που ανήκει στην ιαπωνική εταιρία να αποσύρει την κωμωδία «The Interview», η οποία είχε προγραμματιστεί να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως η κυβέρνησή του μελετά το ενδεχόμενο να τοποθετήσει και πάλι τη Βόρεια Κορέα στη λίστα των ΗΠΑ με τις χώρες που χρηματοδοτούν την τρομοκρατία. 

Η Βόρεια Κορέα είχε μετακινηθεί από τη λίστα αυτή πριν από έξι χρόνια.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης