«Έχει αίμα στα χέρια του» λένε οι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης για το δήμαρχο ντε Μπλάζιο

«Έχει αίμα στα χέρια του» λένε οι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης για το δήμαρχο ντε Μπλάζιο

Σε κατάσταση σοκ οι Νεοϋρκέζοι μετά την εκτέλεση δύο αστυνομικών από 28χρονο που μετά αυτοκτόνησε - Τι συνέβη στο νοσοκομείο όταν ο δήμαρχος πήγε για να εκφράσει τα συλληπητήριά του

«Έχει αίμα στα χέρια του» λένε οι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης για το δήμαρχο ντε Μπλάζιο
Άγρια σύγκρουση μεταξύ του δημάρχου της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο και των αστυνομικών της πόλης έχει ξεσπάσει μετά τη διπλή δολοφονία των δύο ενστόλων το βράδυ του Σαββάτου στη συνοικία Κουίνς. 

Ο δήμαρχος επισκέφθηκε την Κυριακή το νοσοκομείο ώστε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του, όμως οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στην είσοδο τού γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη. 

Κλείσιμο


Λίγο αργότερα, ο ντε Μπλάζιο δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «σ'αυτό είμαστε όλοι μαζί», όμως ένας αστυνομικός που ήταν παρών του απάντησε «όχι, δεν είμαστε». 

Η κόντρα έφτασε στα ύψη με την ανακοίνωση ενός από τα σωματεία των αστυνομικών της Νέας Υόρκης, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ τον κατηγορούν πως «έχει αίμα στα χέρια του» και πως είναι ο «ηθικός αυτουργός » της διπλής δολοφονίας: «Υπάρχει αίμα σε πολλά χέρια σήμερα. Αυτό το αίμα ξεκινά από τα σκαλιά του Δημαρχείου, στο γραφείο του Δημάρχου», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των αστυνομικών στις περιπολίες. 

Η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα οφείλεται εν πολλοίς στη στάση του δημάρχου της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της αστυνομίας, μετά την υπόθεση του Φέργκιουσον, αλλά και τη δολοφονία του Έρικ Γκάρνερ, του άοπλου μαύρου Νεοϋορκέζου, που σκοτώθηκε από λαβή αστυνομικού. Στον αστυνομικό δεν απαγγέλθηκαν τελικά κατηγορίες και τότε ο ντε Μπλάζιο είχε δηλώσει πως «υπάρχει απόσταση ανάμεσα στους πολίτες και την αστυνομία» αλλά και ότι ανησυχεί και για τους γιους του, που είναι μαύροι. 

Ένας ένοπλος έστησε ενέδρα και πυροβόλησε θανάσιμα το Σάββατο, δύο αστυνομικούς της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Μια καταχώριση σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που αποδίδεται στον δράστη, δείχνει πως μπορεί να το έκανε για να εκδικηθεί το θάνατο του άοπλου μαύρου, του Έρικ Γκάρνερ, από λαβή στραγγαλισμού που του έκανε αστυνομικός. Δράστης είναι ο Ισμαήλ Μπρίνσλεϊ, 28 ετών.



 Οι αστυνομικοί σκοτώθηκαν χωρίς προειδοποίηση από μικρή απόσταση ενώ κάθονταν μέσα στο περιπολικό τους στην περιοχή Μπέντφορντ-Στόιβεσαντ του Μπρούκλιν.

Οι φονευθέντες αστυνομικοί είναι ο Ράφαελ Ράμος, 40 ετών, και ο Ουεντζιάν Λιού, 32 ετών. Ο Λιού είχε παντρευτεί πριν από δύο μήνες. Ο Ράμος είχε ένα γιο 13 ετών. Είναι η πρώτη φορά μετά το 2011 που αστυνομικοί της Νέας Υόρκης σκοτώνονται από πυρά.























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης