Τυνησία: Ένας νεκρός σε επίθεση εναντίον στρατιωτικών

Τυνησία: Ένας νεκρός σε επίθεση εναντίον στρατιωτικών

Ένας στρατιωτικός τραυματίσθηκε ελαφρά στον ώμο και ένας από τους υπόπτους στο χέρι

Τυνησία: Ένας νεκρός σε επίθεση εναντίον στρατιωτικών
Ο τυνησιακός στρατός σκότωσε έναν άνδρα και συνέλαβε τρεις άλλους που επιχείρησαν να επιτεθούν σε στρατιωτικούς οι οποίοι φρουρούσαν ένα σχολείο στην περιφέρεια της Καϊρουάν όπου ήταν αποθηκευμένο εκλογικό υλικό για τις σημερινές προεδρικές εκλογές, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, "μια ομάδα ενόπλων προσπάθησε να επιτεθεί σε μια μονάδα (...) Η επαγρύπνηση των στρατιωτών και η ταχύτητα της αντίδρασής τους έκαναν να αποτύχει αυτή η επιχείρηση και επέφεραν το θάνατο ενός άνδρα οπλισμένου με κυνηγετικό τουφέκι και τη σύλληψη τριών υπόπτων", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μπελχάσαν Ουεσλάτι.

Ο εκπρόσωπος δεν συνδύασε πάντως την επίθεση με το τζιχαντιστικό κίνημα, οι επιθέσεις του οποίου έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους στις τάξεις του στρατού μετά την επανάσταση. "Γενικά οι τρομοκράτες δεν χρησιμοποιούν κυνηγετικά τουφέκια", σχολίασε. 

Κλείσιμο
Ένας στρατιωτικός τραυματίσθηκε ελαφρά στον ώμο και ένας από τους υπόπτους στο χέρι. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η μονάδα δέχθηκε την επίθεση ενώ φρουρούσε ένα σχολείο στη Χαφούζ, κοντά στην Καϊρουάν (160 χλμ. νότια της Τύνιδας), όπου ήταν αποθηκευμένο υλικό που προοριζόταν για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης