ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε ο Ομπάμα

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε ο Ομπάμα

«Oι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποδέχονται την παρουσία της Ρωσίας στην περιοχή και τις προσπάθειες προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία» επανέλαβε ο αμερικανός πρόεδρος

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε ο Ομπάμα
Νέες κυρώσεις σε βάρος των αυτονομιστών της Ουκρανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, απαγορεύοντας τις εξαγωγές «αγαθών, τεχνολογίας και υπηρεσιών», προς την Κριμαία αλλά και την εισαγωγή αντίστοιχων αγαθών από την περιοχή αυτή στις ΗΠΑ.

Σε ανακοίνωσή του ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρει ότι η απόφασή του αυτή «έχει ως στόχο να παράσχει σαφείς οδηγίες στους αμερικανικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και να επιβεβαιώσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποδέχονται την παρουσία της Ρωσίας στην περιοχή και τις προσπάθειες προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία». 

Ο πρόεδρος Ομπάμα έδωσε επίσης εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να επιβάλει κυρώσεις σε μεμονωμένα πρόσωπα και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αυτή. Το υπουργείο προχώρησε στην επιβολή κυρώσεων εναντίον 24 Ουκρανών και Ρώσων καθώς και πολλών εταιρειών για το ρόλο που έχουν διαδραματίσει στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης