Πάπας Φραγκίσκος: Νέα υπονοούμενα περί… αποχώρησης από την Αγία Εδρα

Πάπας Φραγκίσκος: Νέα υπονοούμενα περί… αποχώρησης από την Αγία Εδρα

«Δύο με τρία χρόνια και μετά στον… Οίκο του Θεού»

Πάπας Φραγκίσκος: Νέα υπονοούμενα περί… αποχώρησης από την Αγία Εδρα
«Καλή τύχη» στην προσπάθεια της Ρώμης να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 ευχήθηκε ο Πάπας την Παρασκευή ενώπιον αθλητών και αξιωματούχων της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αν και ο ίδιος δεν θα είναι εκεί να τους παρακολουθήσει. 

Είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων μηνών που ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος την Τετάρτη έγινε 78 ετών, αστειεύεται πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. 

Τον Αύγουστο, επιστρέφοντας από τη Νότια Κορέα, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί τα επόμενα δύο με τρία χρόνια. 

Κλείσιμο
«Προσπαθώ να σκέφτομαι τις αμαρτίες μου, τα λάθη μου, όχι να γίνομαι αλαζόνας. Διότι γνωρίζω ότι αυτό θα κρατήσει για λίγο. Δύο με τρία χρόνια και μετά στον… Οίκο του Θεού», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο ποντίφικας.

Είχε επίσης υποστηρίξει ότι δεν θα διστάσει να παραιτηθεί για λόγους υγείας, όπως έκανε ο προκαθήμενός του Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ’. Ανθρωποι από το στενό του περιβάλλον ωστόσο επιμένουν ότι σε μία τέτοια περίπτωση, ο Πάπας Φραγκίσκος θα αποσυρθεί σε κάποιο μοναστήρι στην πατρίδα του την Αργεντινή, και δεν θα παραμείνει στο Βατικανό, όπως ο Πάπας Βενέδικτος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης