Νέα Υόρκη: Αστυνομικοί γρονθοκοπούν 12χρονο αγόρι

Νέα Υόρκη: Αστυνομικοί γρονθοκοπούν 12χρονο αγόρι

Δείτε το βίντεο - Το παιδί ήταν άοπλο, αλλά οι ένστολοι το κατηγόρησαν ότι επιτέθηκε με μπαστούνι σε περαστικό

Νέα Υόρκη: Αστυνομικοί γρονθοκοπούν 12χρονο αγόρι
Τη στιγμή που οι ΗΠΑ φλέγονται ακόμα από τις μαζικές διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας έπειτα από τις δολοφονίες των ανηλίκων Μάικλ Μπράουν και Ταμίρ Ράις και τα πολλά περιστατικά κακοποίησης άοπλων πολιτών από αστυνομικούς, η ηρεμία δε φαίνεται να αποκαθίσταται στη Νέα Υόρκη.



Κλείσιμο
Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύεται από ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής βίας, το οποίο διαδραματίστηκε σε δρόμο του Μαχνάταν με θύμα ένα 12χρονο αγόρι.



Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα και όπως αποκαλύπτει βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, μία ομάδα αστυνομικών φαίνεται να ξυλοκοπά το παιδί στην προσπάθειά τους να του περάσουν χειροπέδες.



Μάλιστα, οι άνδρες έχουν ρίξει το αγόρι στο αστυνομικό όχημα, ενώ ένας από τους αστυνομικούς φαίνεται να το γρονθοκοπεί.

Όλα αυτά, μπροστά στους έκπληκτους περαστικούς που παρακολουθούν έντρομοι όσα σημειώνονται σε κεντρικό δρόμο της περιοχής.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε διακρίνεται και η φωνή μίας γυναίκας, η οποία υποστηρίζει πως είναι δικηγόρος και καλεί τους αστυνομικούς να σταματήσουν να χτυπούν το παιδί, ενώ λίγα μέτρα πιο μακριά ένας ακόμα ένστολος περνούσε χειροπέδες σε ένα ακόμα ανήλικο αγόρι.

Παρά τις αντιδράσεις των πολιτών, ο ανήλικος Αφροαμερικανός συνελήφθη με την κατηγορία ότι επιτέθηκε σε περαστικό με μπαστούνι, ωστόσο το παιδί αρνείται τις κατηγορίες.

Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης δήλωσε πως το περιστατικό διερευνάται.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης