Αυτός είναι ο πιο μισητός άνθρωπος στο Πακιστάν!

Αυτός είναι ο πιο μισητός άνθρωπος στο Πακιστάν!

... και θέλει να εκτοπίσει τον «Ηρώδη του Πακιστάν» από την ηγεσία της οργάνωσης των Ταλιμπάν στην περιοχή 

Αυτός είναι ο πιο μισητός άνθρωπος στο Πακιστάν!
Τον ελεύθερο του χρόνο παίζει βόλεϊ στις κοιλάδες της Πεσαβάρ και όταν δεν καταστρώνει σχέδια δολοφονίας παιδιών μαζί με τον "Ηρώδη του Πακιστάν", Μουλά Φαζλουλάχ, ασχολείται με την οικογένειά του: την σύζυγό του και τα τρία τους τέκνα. 

Το πραγματικό του όνομα είναι Ουμάρ Μανσούρ  και το παρατσούκλι του "λεπτός" (slim), αφού δεν έχει ίχνος λίπους πάνω του. Σύμφωνα με τους Ταλιμπάν του Πακιστάν, είναι ο άνθρωπος που θέλει να εκτοπίσει τον Μουλά Φαζλουλάζ από την ηγεσία της οργάνωσης που σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο στο στρατιωτικό σχολείο της Πεσαβάρ, για τον απλούστατο λόγο ότι, ο νυν ηγέτης δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη στους μαχητές αλλά και δεν είναι αιμοβόρος όσο ο Μανσούρ. 

Με τον "Ηρώδη του Πακιστάν", σύμφωνα με την εφημερίδα "Liberation" έχουν μία εκρηκτική σχέση. Ο Ομάρ Μανσούρ θεωρείται το "δεξί χέρι" του Φαζλουλάχ. Στους κόλπους της οργάνωσης θεωρείται ιδιαίτερα αγαπητός και γι' αυτό και πολλοί Ταλιμπάν του Πακιστάν θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου να τον βγάλει από την μέση και να ηγηθεί ο ίδιος της οργάνωσης.

Κλείσιμο
Αλλά και ο Φαζλουλάχ,  που ανέλαβε την ευθύνη της πιο αιματηρής επίθεσης στην ιστορία του Πακιστάν ξέρει ότι η καρέκλα του τρίζει.

Ο 40χρονος Ταλιμπάν είναι αυτός που διέταξε τους μαχητές της οργάνωσής του να βάλουν φωτιά σε παιδιά και καθηγητές εν ώρα μαθήματος. Είναι ο άνθρωπος που έδωσε εντολή να σκοτώσουν την Πακιστανή ακτιβίστρια Μαλάλα Γιουσαφζάι αλλά και να ρίξουν σφαίρα στο κεφάλι των μαθητές του στρατιωτικού σχολείου στη Πεσαβάρ.

Δεν κρύβει το απάνθρωπο πρόσωπό του, ίσα ίσα, περηφανεύεται για τις κτηνώδεις πρακτικές που ακολουθεί η οργάνωσή του ,προκειμένου να αποκτήσει κύρος και γόητρο στην διεθνή σκηνή, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Le Monde".  

Ο ίδιος είναι άτεκνος , και σύμφωνα με την εφημερίδα "Le Figaro", ότι θέλει , το παίρνει δια της βίας. Ακόμα και την γυναίκα του, την απήγαγε γιατί ο πατέρας της δεν θα του την έδινε. Ωστόσο, οι κτηνώδεις πρακτικές του ωχριούν σε σχέση με αυτές που εφαρμόζει ο Ομάρ Μανσούρ, ο οποίος σύμφωνα με το Reuters, αυτή τη στιγμή είναι ο πιο μισητός άνθρωπος στο Πακιστάν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης