Αυστραλία: Οριστική η παραίτηση του ομογενή Θαν.Συνοδινού από την κυβέρνηση

Αυστραλία: Οριστική η παραίτηση του ομογενή Θαν.Συνοδινού από την κυβέρνηση

Ανακοίνωσε την απόφασή του στον πρωθυπουργό, δίνοντας στον κ. 'Αμποτ την ευχέρεια να καλύψει το κενό του ομογενούς γερουσιαστή της συμπολίτευσης, που είχε παραιτηθεί προσωρινά από το αξίωμά του τον παρελθόντα Μάρτιο 

Αυστραλία: Οριστική η παραίτηση του ομογενή Θαν.Συνοδινού από την κυβέρνηση
Ο ομογενής αναπληρωτής Θησαυροφύλακας, Θανάσης Συνοδινός, παραιτήθηκε οριστικά από το αξίωμά του εν μέσω φημών για επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Ο κ. Συνοδινός ανακοίνωσε την απόφασή του στον πρωθυπουργό, δίνοντας στον κ. 'Αμποτ την ευχέρεια να καλύψει το κενό του ομογενούς γερουσιαστή της συμπολίτευσης, που είχε παραιτηθεί προσωρινά από το αξίωμά του τον παρελθόντα Μάρτιο για να καταθέσει στην Επιτροπή Κατά της Διαφθοράς της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Οι έρευνες της Επιτροπής ολοκληρώθηκαν, αλλά το πόρισμα καθυστερεί. Ο κ. Συνοδινός δήλωσε, ότι αποφάσισε να παραιτηθεί διότι η κυβέρνηση χρειάζεται βοηθό Θησαυροφύλακα για να επιτελέσει το έργο της. Τόνισε ότι η Επιτροπή θα τον δικαιώσει και δήλωσε αισιόδοξος για μελλοντική επιστροφή του στο κυβερνητικό σχήμα.
Πολιτικοί αναλυτές σχολίαζαν, ότι η απόφαση του κ. Συνοδινού λύνει τα χέρια του πρωθυπουργού να επιλέξει τον αντικαταστάτη του το συντομότερο δυνατόν ή και να προβεί σε ευρύτερο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης