Υεμένη: Εννιά νεκροί και 15 τραυματίες σε επίθεση αυτοκτονίας

Υεμένη: Εννιά νεκροί και 15 τραυματίες σε επίθεση αυτοκτονίας

Τρεις ακόμα ύποπτοι βομβιστές σκοτώθηκαν όταν τους επιτέθηκαν μέλη μιας περιπόλου ασφαλείας πολιτών, πριν αυτοί προλάβουν να πραγματοποιήσουν και άλλη επίθεση

Υεμένη: Εννιά νεκροί και 15 τραυματίες σε επίθεση αυτοκτονίας
Διπλή επίθεση βομβιστών-καμικάζι διαπράχθηκε σήμερα στην πόλη Χοντάιντα της Υεμένης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 9 άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμα 15, δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πηγές του κινήματος των Χούτι και ιατροί. Μεταξύ των νεκρών είναι και οι δύο βομβιστές-καμικάζι.

Τρεις ακόμα ύποπτοι βομβιστές σκοτώθηκαν όταν τους επιτέθηκαν μέλη μιας περιπόλου ασφαλείας πολιτών, πριν αυτοί προλάβουν να πραγματοποιήσουν και άλλη επίθεση, δήλωσαν οι πηγές αυτές.

«Οι βόμβες συγκλόνισαν την πόλη. Στόχος τους ήταν ένα κτίριο που ανήκε σε αξιωματούχους του κινήματος των Χούτι», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.
Κλείσιμο

Οι πηγές των Χούτι δήλωσαν ότι οι «τακφίρι» —ένας υποτιμητικός όρος που χρησιμοποιείται για τους σουνίτες ισλαμιστές οι οποίοι θεωρούν τους σιίτες άπιστους— βρίσκονταν πίσω από την επίθεση.

Μέσω Twitter η οργάνωση Άνσαρ αλ Σαρία της Υεμένης, μια σουνιτική οργάνωση που συνδέεται με την αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Μία ιατρική πηγή δήλωσε στο Ρόιτερς ότι τουλάχιστον 7 άνθρωποι, πέραν των βομβιστών, σκοτώθηκαν και 15 ακόμα διακομίστηκαν με σοβαρά τραύματα σε νοσοκομεία.

Οι δυτικές δυνάμεις έχουν εκφράσει επανειλημμένως τις ανησυχίες τους για την αστάθεια στην Υεμένη, η οποία συνορεύει με τη Σαουδική Αραβία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης