ΗΠΑ: Ανάγκη για νέο... φράχτη στο Λευκό Οίκο «βλέπει» η Επιτροπή για τις μυστικές υπηρεσίες

ΗΠΑ: Ανάγκη για νέο... φράχτη στο Λευκό Οίκο «βλέπει» η Επιτροπή για τις μυστικές υπηρεσίες

Επίσης χρειάζεται περισσότερο προσωπικό και ισχυρό, ανεξάρτητο ηγέτη - Πού καταλήγει το ανεξάρτητο πόρισμα 

ΗΠΑ: Ανάγκη για νέο... φράχτη στο Λευκό Οίκο «βλέπει» η Επιτροπή για τις μυστικές υπηρεσίες
Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ χρειάζεται έναν ισχυρό ηγέτη που μην προέρχεται από τους κόλπους της, περισσότερο προσωπικό, καλύτερη εκπαίδευση αλλά και έναν καλύτερο... φράχτη για να προστατεύεται επαρκώς ο Λευκός Οίκος, ανακοίνωσε σήμερα η ανεξάρτητη επιτροπή που συγκροτήθηκε για να ερευνήσει τα κενά ασφαλείας που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα.

Η τετραμελής επιτροπή, που συγκροτήθηκε τον Οκτώβριο από τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Τζε Τζόνσον, υποστηρίζει στην έκθεσή της ότι ο νέος διευθυντής της Μυστικής Υπηρεσίας, που είναι αρμόδια για την προστασία του Αμερικανού προέδρου και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων, θα πρέπει να ενδυναμώσει την αίσθηση της υπευθυνότητας στην υπηρεσία.

Η συγκρότηση της επιτροπής αυτής αποφασίστηκε μετά από ένα επεισόδιο, στις 19 Σεπτεμβρίου, όταν ένας βετεράνος του Ιράκ, οπλισμένος με μαχαίρι, σκαρφάλωσε στον φράχτη του Λευκού Οίκου, διέσχισε το γρασίδι και πρόλαβε να μπει μέσα στο κτίριο πριν τον σταματήσει ένας πράκτορας που μάλιστα ήταν εκτός υπηρεσίας εκείνη την ώρα. Την προηγούμενη ημέρα είχε αποκαλυφθεί ότι ένας ένοπλος ιδιωτικός φρουρός ασφαλείας με ποινικό μητρώο ανέβηκε στον ίδιο ανελκυστήρα με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στην Ατλάντα, κατά παράβαση του πρωτοκόλλου.

Κλείσιμο
Η τελευταία διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας, η Τζούλια Πίρσον, παραιτήθηκε την 1η Οκτωβρίου, μόλις 18 μήνες αφότου είχε διοριστεί στη θέση αυτή.

Η επιτροπή συνιστά μεταξύ άλλων να αλλαχθεί ο φράχτης του Λευκού Οίκου το συντομότερο δυνατόν, ώστε ο καινούριος να παρέχει καλύτερη προστασία στην προεδρική κατοικία. Θα πρέπει επίσης να αυξηθεί ο αριθμός των πρακτόρων που απασχολούνται στην Υπηρεσία γιατί οι υπάρχοντες έχουν φτάσει στα όριά τους καθώς εργάζονται υπερβολικά μεγάλο αριθμό ωρών.

Μία ακόμη από τις προτάσεις της επιτροπής αφορά την εκπαίδευση του προσωπικού η οποία, σύμφωνα με την έκθεση, έχει πέσει "πολύ κάτω από τα αποδεκτά όρια".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης