Τουρκία: Δύο δημοσιογράφοι της Ζαμάν θα κατηγορηθούν για τρομοκρατία

Τουρκία: Δύο δημοσιογράφοι της Ζαμάν θα κατηγορηθούν για τρομοκρατία

Πιστεύεται ότι σχετίζονται με τον αυτοεξόριστο ιμάμη και πρώην σύμμαχο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Φετουλάχ Γκιουλέν

Τουρκία: Δύο δημοσιογράφοι της Ζαμάν θα κατηγορηθούν για τρομοκρατία
Οι τουρκικές δικαστικές αρχές ετοιμάζονται να ασκήσουν διώξεις για «συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση» σε βάρος δύο Τούρκων δημοσιογράφων, γνωστών για την κριτική που ασκούν στην ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση της χώρας, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή στο πλαίσιο μιας μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης.

Ο Εκρέμ Ντουμανλί, ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Ζαμάν -με κυκλοφορία περίπου 1 εκατ. φύλλα ημερησίως- και ο Χινταγιέτ Καρατζά, ο διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού Σαμανίολου που ανήκει στον ίδιο όμιλο μέσων ενημέρωσης, ανακρίθηκαν από την αστυνομία και παραπέμφθηκαν στις εισαγγελικές αρχές της Κωνσταντινούπολης, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι δύο δημοσιογράφοι ήταν μεταξύ των 30 ανθρώπων -δημοσιογράφοι, αστυνομικοί και παρουσιαστές της τηλεόρασης- που συνελήφθησαν την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Τουρκίας. Όλοι τους πιστεύεται ότι σχετίζονται με τον αυτοεξόριστο ιμάμη και πρώην σύμμαχο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος χρηματοδοτεί μια σειρά από σχολεία και ασκεί επιρροή σε διάφορες επιχειρήσεις, από τράπεζες μέχρι μέσα ενημέρωσης. Από τους 30 συλληφθέντες, οι 14 έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι.

Κλείσιμο
Σε ανοιχτή επιστολή του ο δημοσιογραφικός όμιλος στον οποίο ανήκουν η Ζαμάν και ο σταθμός Σαμανίολου κατήγγειλε το «κυνήγι μαγισσών», κάνοντας λόγο για κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης