Νταβούτογλου: Δεν βλέπω κίνδυνο στην Τουρκία από τη ρωσική νομισματική κρίση

Νταβούτογλου: Δεν βλέπω κίνδυνο στην Τουρκία από τη ρωσική νομισματική κρίση

Η Ρωσία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εμπορική εταίρος της Τουρκίας μετά τη Γερμανία

Νταβούτογλου: Δεν βλέπω κίνδυνο στην Τουρκία από τη ρωσική νομισματική κρίση
O πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε σήμερα αισιόδοξος σε ό,τι αφορά στις ενδεχόμενες συνέπειες στην Τουρκία της νομισματικής κρίσης που βιώνει η Ρωσία, σημαντική της εμπορική εταίρος.

«Η ρευστότητα που επικρατεί στις αγορές της Ρωσίας αναμένεται να έχει έναν αντίκτυπο στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, περιλαμβανομένης της Τουρκίας. Όμως εμείς δεν βλέπουμε έναν ενδεχόμενο κίνδυνο», δήλωσε ενώπιον του Τύπου στην Άγκυρα.

Η Ρωσία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εμπορική εταίρος της Τουρκίας μετά τη Γερμανία. Η Άγκυρα εξαρτάται ήδη σε μεγάλο βαθμό από το φυσικό αέριο της Ρωσίας.

Ο Νταβούτογλου επιχείρησε να εμφανιστεί καθησυχαστικός διαβεβαιώνοντας ότι η πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ρουβλίου και οι επιπτώσεις που προκαλεί στις αναδυόμενες οικονομίες δεν θα έχει παρά έναν περιορισμένο αντίκτυπο, καθώς η Τουρκία έχει «αποφασίσει να σεβαστεί τους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας», 6 μήνες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί τον Ιούνιο στην Τουρκία.

«Η οικονομία έχει γερές βάσεις, δεν πρέπει να ανησυχούμε» επέμεινε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης προσθέτοντας ότι η χώρα του θα σημειώσει πρόοδο με τη βοήθεια μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να καταστεί ακόμα πιο ισχυρή απέναντι σε ενδεχόμενους κλυδωνισμούς.
Κλείσιμο

Έπεται από πολλά χρόνια υψηλών ποσοστών ανάπτυξης από το 2008, η τουρκική οικονομία παρουσιάζει από τις αρχές του 2014 σοβαρές ενδείξεις επιβράδυνσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης