Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν άντρα με την κατηγορία ότι ήταν «μάγος»

Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν άντρα με την κατηγορία ότι ήταν «μάγος»

Tα «φυλαχτά» που θεωρήθηκαν αποδείξεις για τη μαγεία ήταν ένα κομποσκοίνι προσευχής και μια πράσινη σιιτική σημαία

Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν άντρα με την κατηγορία ότι ήταν «μάγος»
Στο δημόσιο αποκεφαλισμό ενός άνδρα τον οποίο είχαν κατηγορήσει ότι ασκούσε «μαγεία» προχώρησαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κοντά στο προπύργιό τους, στο Τικρίτ του βόρειου Ιράκ, όπως έγινε γνωστό από τους ίδιους και από κατοίκους της περιοχής.

Το ΙΚ ανήρτησε στο Twitter φωτογραφίες από την εκτέλεση η οποία έγινε στην πλατεία Ναχιάτ αλ Αλάμ, σε μια κοινότητα που απέχει λίγα χιλιόμετρα βορείως του Τικρίτ.

Σε μία από τις φωτογραφίες διακρίνονται τα υποτιθέμενα «φυλαχτά» που είχε στην κατοχή του ο «μάγος»: ένα κομποσκοίνι προσευχής και μια πράσινη σιιτική σημαία.

Κλείσιμο
Ορισμένοι από τους κατοίκους υποστήριξαν ότι ο άνδρας αυτός ήταν σουνίτης αλλά πρόσφατα είχε προσληφθεί στην αστυνομία της Σαμάρα, μιας πόλης που βρίσκεται νοτιότερα και ελέγχεται ακόμη από την ιρακινή κυβέρνηση.

Ωστόσο, ένας ιερωμένος από το Κιρκούκ, που είπε ότι γνώριζε το θύμα, δήλωσε ότι ήταν μέλος του σουφιστικού τάγματος Νακσμπάντι, το οποίο έχει σημαντική επιρροή στην περιοχή του Τικρίτ και διοικείται από υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος Μπάαθ του Σαντάμ Χουσέιν.

Σύμφωνα με άλλες πηγές ο άνδρας αυτός ήταν σημαντικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Σαλαχεντίν του βόρειου Ιράκ.

Ο εκτελεστής, αναγνωρίστηκε από πολλούς παρευρισκόμενους, ως ένα υψηλόβαθμο μέλος του ISIL, στην  επαρχία Σαλαχεντίν, που βρίσκονται, η Σαμάρα και το Τικρίτ.

Αυτή η ενέργεια, αποτελεί το δεύτερο επεισόδιο των τζιχαντιστών της συγκεκριμένης περιοχής, γι' αυτή τη βδομάδα, καθώς τη Δευτέρα, εκτελέστηκαν 13 άτομα, μελη της οργάνωσης «Ιππότες του αλ-Αλάμ», που αποτελείται από αντί-τζιχαντιστές που δρουν στην συγκεκριμένη επαρχία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης