Πούτιν: Η EE να αποφασίσει αν θέλει κόμβο αερίου στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Πούτιν: Η EE να αποφασίσει αν θέλει κόμβο αερίου στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Με την Ελλάδα, έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις, είπε ο Ρώσος πρόεδρος, εννοώντας την κοινή θρησκεία

Πούτιν: Η EE να αποφασίσει αν θέλει κόμβο αερίου στα ελληνοτουρκικά σύνορα
Εφικτή θεωρεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν τη δημιουργία κόμβου διανομής φυσικού αερίου στα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας, όπως και τη διέλευση του αερίου μέσω της Ελλάδας προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Σε αυτή τη δήλωση προέβη ο Πρόεδρος της Ρωσίας σε συνέντευξη Τύπου.

Υπογράμμισε ότι ένα τέτοιο σχέδιο, δεν εξαρτάται κυρίως από τη Ρωσία, αλλά από την ΕΕ, αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφασή του να ακυρώσει την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, ο οποίος επρόκειτο να διέρχεται μέσω της Βουλγαρίας και να καταλήγει στην Κεντρική Ευρώπη.

Όπως τόνισε, «ο κόμβος εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Θέλουν να έχουν από τη Ρωσία σταθερές, εγγυημένες, απολύτως κατανοητές και χωρίς κινδύνους από τη διακίνηση, προμήθειες ενεργειακών πηγών, τις οποίες χρειάζονται σε εξαιρετικό βαθμό; Υπέροχα, τότε θα εργαστούμε», είπε ο Ρώσος Πρόεδρος. 

Κλείσιμο
«Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με την Τουρκία, επομένως, είτε έτσι, είτε αλλιώς, αυτές επεκτείνονται και στη "Βόρεια Κύπρο" και δεν αναφέρομαι στην Ελλάδα, με την οποία έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις, εννοώντας την κοινή θρησκεία. Αυτά τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα και το ζήτημα απολύτως τοπικό, αλλά πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους. Θα επιδιώκουμε μια ισορροπημένη λύση, χωρίς έξωθεν επιβολή, που είναι πολύ βασικό, ώστε οι άνθρωποι να συμφωνήσουν μόνοι τους μεταξύ τους». Γιατί, όπως είπε, όταν επεμβαίνει κάποιος απ' έξω και προσπαθεί κάτι να επιβάλει, οι συμφωνίες που προκύπτουν δεν διαρκούν πολύ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης