Συνεργός της αλ-Κάιντα καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλακής

Συνεργός της αλ-Κάιντα καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλακής

Επιχείρησε να στείλει λεφτά και πολεμιστές στα παρακλάδια της οργάνωσης σε Συρία και Σομαλία

Συνεργός της αλ-Κάιντα καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλακής
Ο Γκουφράν Αχμεντ Καουσερ Μοχάμεντ, ετών 31, που είχε πάρει την αμερικανική υπηκοότητα, καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκισης για συνεργασία με τα παρακλάδια της τρομοκρατικής οργάνωσης αλ-Κάιντα.

Ο Μοχάμεντ που έμενε στο Νταμάμ της Σαουδικής Αραβίας και ο συνεργός του, Μοχάμεντ Χουσεΐν Σαΐντ συνελήφθησαν από άντρες του FBI τον περασμένο χρόνο και μεταφέρθηκαν μυστικά στο Μαϊάμι.

Τα στοιχεία του FBI ανέφεραν πως ο Μοχάμεντ, έστελνε λεφτά στον Σαΐντ, για να χρηματοδοτεί την αλ-Σεμπάμπ, μουσουλμανική οργάνωση της Σομαλίας που δηλώνει πίστη στην αλ-Κάιντα, ενώ είχε συμφωνήσει να βρει και κατάλληλα άτομα που θα στέλνονταν στη Nousra Front, αντίστοιχο παρακλάδι στη Συρία.

Κλείσιμο
Η όλη επιχείρηση αποκαλύφθηκε, όταν πράκτορας του FBI παρουσιάστηκε ως άτομο που συγκέντρωνε λεφτά για διάφορες ομάδες τζιχαντιστών και έτσι κατάφερε να έρθει σε επαφή μαζί τους και να τους συλλάβει.

Κάποια από τα λεφτά που έστελνε ο Μοχάμεντ είχαν ειδική επισήμανση πως ήταν για επιθέσεις που είχαν ως στόχο, πολίτες των ΗΠΑ ή άλλων κρατών. Η δίκη του άλλου συλληφθέντα, Σαΐντ, είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Μάιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης