Βλαντιμίρ Πούτιν: «Άνδρας της χρονιάς» στη Ρωσία για 15η συνεχόμενη φορά

Βλαντιμίρ Πούτιν: «Άνδρας της χρονιάς» στη Ρωσία για 15η συνεχόμενη φορά

Παρά την κατρακύλα της ρωσικής οικονομίας και τη διεθνή κριτική, ο 62χρονος πρόεδρος συνεχίζει να εμπνέει τους συμπατριώτες του

Βλαντιμίρ Πούτιν: «Άνδρας της χρονιάς» στη Ρωσία για 15η συνεχόμενη φορά
Από το μακρινό 1999, οπότε και ανέλαβε την προεδρία της Ρωσίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει αφήσει κανέναν άλλο να δημιουργήσει υπόνοιες, πως θα μπορούσε να είναι άλλο το όνομα για «άνδρας της χρονιάς».

Όπως τα προηγούμενα 14 χρόνια, έτσι και φέτος, ο 62χρονος πρόεδρος, αναδείχθηκε ως το καλύτερο αρσενικό της Ρωσίας με ψήφους 68%, αφήνοντας τον πολιτικό του αντίπαλο, Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι πίσω του, με ποσοστό που μετά βίας άγγιξε το 4%.

Τα ποσοστά δημιουργήθηκαν από την καταμέτρηση 1500 ψήφων, από ανθρώπους 43 διαφορετικών περιοχών της χώρας.

Κλείσιμο
Μπορεί η δημόσια τηλεόραση της Ρωσίας, να εξήρε την παρουσία του Πούτιν και το ρόλο που έχει παίξει στην ζωή της χώρας, όμως ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν από την Αριζόνα χαρακτήρισε το γεγονός ως «αναστάτωση της εβδομάδας».

Ακόμα πιο χαρακτηριστικό του πόσο εύκολη ήταν η απόφαση για τους υπεύθυνους της έρευνας, αφού όταν ρώτησαν τον κόσμο αν θα επέλεγαν κάποιον επιστήμονα ή καλλιτέχνη, για το συγκεκριμένο βραβείο, η απάντηση ήταν μια δήλωση άγνοιας σε ποσοστό που άγγιζε το 75%!

Παρά το γεγονός πως έχει βρεθεί στα διεθνή πυρά για την κίνησή του να προσαρτήσει την περιοχή της Κριμαίας στη Ρωσία τον περασμένο Μάρτιο, ή ακόμα και για το γεγονός πως το μαλαισιανό MH17, εικάζεται πως καταρρίφθηκε από φιλορώσους επαναστάτες, τα ποσοστά δημοτικότητας του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι τα υψηλότερα που είχε ποτέ, σε όλη την προεδρική σταδιοδρομία του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης