Ουκρανία: Ανθρωπιστική κρίση εξαιτίας της ρωσικής επιθετικότητας καταγγέλλει ο Ποροσένκο

Ουκρανία: Ανθρωπιστική κρίση εξαιτίας της ρωσικής επιθετικότητας καταγγέλλει ο Ποροσένκο

«Σε ένα τμήμα του Ντονμπάς κανείς δεν εργάζεται, σχεδόν το 50% των επιχειρήσεων έχει καταστραφεί, τα πάντα όπως οι υποδομές, τα λιμάνια, το σιδηροδρομικό δίκτυο», επισήμανε ο πρόεδρος της χώρας

Ουκρανία: Ανθρωπιστική κρίση εξαιτίας της ρωσικής επιθετικότητας καταγγέλλει ο Ποροσένκο
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο κατήγγειλε σήμερα ότι εκτυλίσσεται «μία ανθρωπιστική κρίση» στην ανατολική Ουκρανία, την οποία έχει προκαλέσει η «ρωσική επιθετικότητα» εναντίον της χώρας του, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Πολωνίας, TVP Info.

«Σε ένα τμήμα του Ντονμπάς είμαστε αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική κρίση. Κανείς δεν εργάζεται, σχεδόν το 50% των επιχειρήσεων έχει καταστραφεί, τα πάντα όπως οι υποδομές, τα λιμάνια, το σιδηροδρομικό δίκτυο. Σημειώνονται εκτεταμένες διακοπές στο δίκτυο φυσικού αερίου και ηλεκτροδότησης», επισήμανε ο Ποροσένκο, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Πολωνία.

«Η ζωή ενός συνηθισμένου ανθρώπου είναι τρομακτική στις περιοχές αυτές», τόνισε.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο αυτή η κατάσταση απορρέει από την «επιθετικότητα που επιδεικνύει η γείτονα χώρα».

«Δεν πρόκειται για μία εσωτερική διένεξη. Εμείς είμαστε αντιμέτωποι με δυνάμεις κατοχής, την προσάρτηση της Κριμαίας, τις παραδόσεις όπλων και μοντέρνων εξοπλισμών. Μόνο στο Ντονμπάς υπάρχουν 600 άρματα μάχης της Ρωσίας και 700 θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, όπως επίσης και τα πλέον εξελιγμένα όπλα» υπογράμμισε ο Ποροσένκο.

Εντούτοις ο επικεφαλής του ουκρανικού κράτους δήλωσε «αισιόδοξος» για την εξέλιξη της κατάστασης στην Ουκρανία όπου, όπως επισήμανε, «κανείς στρατιώτης δεν έχει σκοτωθεί εδώ και 5 ημέρες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης