Κολομβία: Κατάπαυση του πυρός επ' αόριστον ανακοίνωσαν οι FARC

Κολομβία: Κατάπαυση του πυρός επ' αόριστον ανακοίνωσαν οι FARC

Οι Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας πάντως διευκρίνισαν ότι αυτή η εκεχειρία θα τερματιστεί αν οι άνδρες της δεχθούν επίθεση από τον στρατό της χώρας

Κολομβία: Κατάπαυση του πυρός επ' αόριστον ανακοίνωσαν οι FARC
Στην ανακοίνωση ότι κηρύσσει μονομερώς κατάπαυση του πυρός επ' αόριστον από τις 20 Δεκεμβρίου προέβη την Τετάρτη η διοίκηση της αντάρτικης οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC).

«Αποφασίσαμε να κηρύξουμε μια μονομερή εκεχειρία και να τερματίσουμε τις εχθροπραξίες επ' αόριστον», ανέφερε η οργάνωση FARC σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε στον ιστότοπό της. Ωστόσο διευκρίνισε ότι αυτή η εκεχειρία θα τερματιστεί αν οι άνδρες της δεχθούν επίθεση από τον στρατό της Κολομβίας.

Η οργάνωση ανέφερε ακόμη ότι ζητάει η τήρηση της εκεχειρίας που κηρύσσει να επαληθευτεί από διεθνείς οργανισμούς—τα Ηνωμένα Έθνη, τον Ερυθρό Σταυρό, περιφερειακούς διακρατικούς οργανισμούς, την Καθολική Εκκλησία ή αντιπροσωπείες άλλων θεσμών.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση του Κολομβιανού προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος απορρίπτει το αίτημα των FARC για μια αμοιβαία συμφωνημένη κατάπαυση του πυρός αφότου οι δύο πλευρές άρχισαν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην Αβάνα, την πρωτεύουσα της Κούβας, στα τέλη του 2012.

Οι συνομιλίες έχουν στόχο να τερματιστεί η παλαιότερη σύρραξη στη Λατινική Αμερική, η οποία τα τελευταία 50 χρόνια και πλέον έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 220.000 ανθρώπους και έχει εκτοπίσει 5,3 εκατομμύρια πολίτες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης