ΠΟΥ: Σχεδόν 7 χιλιάδες οι νεκροί από τον Έμπολα

ΠΟΥ: Σχεδόν 7 χιλιάδες οι νεκροί από τον Έμπολα

Έως τη 14η Δεκεμβρίου 18.569 άνθρωποι μολύνθηκαν από τον θανατηφόρο ιό στις 3 χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο—τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε—και οι 6.900 έχουν πεθάνει

ΠΟΥ: Σχεδόν 7 χιλιάδες οι νεκροί από τον Έμπολα
O αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει την ζωή τους από τον ιό Έμπολα ανήλθε στους 6.915 νεκρούς επί του συνόλου των 18.603 κρουσμάτων σε συνολικά 8 χώρες από το ξέσπασμα της επιδημίας, τον Δεκέμβριο του 2013, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). 

Έως τη 14η Δεκεμβρίου 18.569 άνθρωποι μολύνθηκαν από τον θανατηφόρο ιό στις 3 χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο—τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε—και οι 6.900 έχουν πεθάνει. 

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η αύξηση των κρουσμάτων στη Σιέρα Λεόνε έχει επιβραδυνθεί, αν και 327 νέα κρούσματα καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα, περιλαμβανομένων 125 στην πρωτεύουσα Φριτάουν, επισήμανε ο ΠΟΥ στον πιο πρόσφατο απολογισμό που δημοσίευσε. 

Κλείσιμο
«Μια μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της ασθένειας στα δυτικά της χώρας» τονίζεται. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης