Σταϊνμάγερ για τη συμφωνία ΗΠΑ-Κούβας: Πολύ καλή είδηση σε μια περίοδο γεμάτη διενέξεις

Σταϊνμάγερ για τη συμφωνία ΗΠΑ-Κούβας: Πολύ καλή είδηση σε μια περίοδο γεμάτη διενέξεις

«Νιώθω ένα βαθύ σεβασμό για το θάρρος του προέδρου Ομπάμα να βάλει ένα τέλος σε μία πολιτική που διήρκεσε πάνω από 6 δεκαετίες», τόνισε ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Σταϊνμάγερ για τη συμφωνία ΗΠΑ-Κούβας: Πολύ καλή είδηση σε μια περίοδο γεμάτη διενέξεις
O υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, χαιρέτισε την ανακοίνωση της αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Κούβας και των ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για «μία πολύ καλή είδηση σε μια περίοδο γεμάτη διενέξεις».

«Νιώθω ένα βαθύ σεβασμό για το θάρρος του προέδρου Ομπάμα να βάλει ένα τέλος σε μία πολιτική που διήρκεσε πάνω από 6 δεκαετίες, και δεν οδήγησε παρά μόνο σε ένα καθεστώς απουσίας του διαλόγου και των προοπτικών» υπογράμμισε σε ένα δελτίο τύπου ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

«Η ανακοίνωση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ (Μπαράκ) Ομπάμα και τον πρόεδρο της Κούβας (Ραούλ) Κάστρο για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών αποτελεί μία πολύ καλή είδηση σε μια περίοδο γεμάτη διενέξεις», συνέχισε ο ίδιος.

Κλείσιμο
Το 2013 η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε ήδη ξεκινήσει ένα διάλογο με την Κούβα, κυρίως στη βάση της βελτίωσης στον τομέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων, υπενθύμισε ο Σταϊνμάγερ.

«Συμμερίζομαι την άποψη του προέδρου Ομπάμα ότι η αξιοπρέπεια και ο αυτοπροσδιορισμός των Κουβανών πρέπει να αποτελεί το μέτρο της πολιτικής μας» απέναντι στην κυβέρνηση της Κούβας, συνέχισε ο ίδιος.

«Οι Κουβανοί πρέπει να επωφεληθούν από τις καλύτερες σχέσεις με τις ΗΠΑ και με την Ευρώπη» κατέληξε η ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης