Η Μαδρίτη χαιρετίζει «ένα νέο βήμα» στις σχέσεις Ουάσινγκτον-Αβάνας

Η Μαδρίτη χαιρετίζει «ένα νέο βήμα» στις σχέσεις Ουάσινγκτον-Αβάνας

Αυτό το νέο βήμα αναμένεται να συμβάλλει στο να «μπει ένα τέλος στις διενέξεις που διαρκούν ήδη 50 χρόνια» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία Μαργκάλιο

Η Μαδρίτη χαιρετίζει «ένα νέο βήμα» στις σχέσεις Ουάσινγκτον-Αβάνας
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία Μαργκάλιο χαιρέτισε το «νέο βήμα» στις σχέσεις μεταξύ της Κούβας και των ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωση της ιστορικής προσέγγισης μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Αβάνας.

Αυτό το νέο βήμα αναμένεται να συμβάλλει στο να «μπει ένα τέλος στις διενέξεις που διαρκούν ήδη 50 χρόνια» δήλωσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια μιας σύντομης συνέντευξης τύπου στη Μαδρίτη ενώ χαρακτήρισε «είδηση που προκαλεί ελπίδα» την ανακοίνωση της ιστορικής προσέγγισης.

«Αυτό το μέλλον δεν θα μπορέσει να οικοδομηθεί παρά μόνο πάνω στη βάση του σεβασμού της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» προέβλεψε ο Μαργκάλιο που πρόσφατα επισκέφθηκε την Κούβα.

Κλείσιμο
Στο ταξίδι του εκείνο είχε ζητήσει από την Αβάνα να επιταχύνει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και να υπογράψει τις διεθνείς συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Η συμφωνία (μεταξύ Ουάσιγκτον και Αβάνας) είναι πολύ σημαντική: έπειτα από 50 χρόνια, οι δύο χώρες αποκαθιστούν τις πλήρεις διπλωματικές τους σχέσεις και ένα μέρος των κυρώσεων αναμένεται να αρθεί» συνέχισε ο Ισπανός ΥΠΕΞ.

Ο ίδιος δε διευκρίνισε εάν η Μαδρίτη έπαιξε ένα ρόλο στην προσέγγιση αυτή διαβεβαιώνοντας ότι «η διακριτικότητα αποτελεί κανόνα» στις διπλωματικές σχέσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης