Αντιδράσεις Ρεπουμπλικάνων στο «άνοιγμα» Ομπάμα στην Κούβα

Αντιδράσεις Ρεπουμπλικάνων στο «άνοιγμα» Ομπάμα στην Κούβα

Παρά τη δήλωση του γερουσιαστή Τζεφ Φλέικ ότι η πλειοψηφία του Κονγκρέσου τάσσεται υπέρ της κίνησης του προέδρου των ΗΠΑ

Αντιδράσεις Ρεπουμπλικάνων στο «άνοιγμα» Ομπάμα στην Κούβα
Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζεφ Φλέικ, ο οποίος επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής από την Κούβα με το αεροσκάφος που μετέφερε τον αποφυλακισθέντα Άλαν Γκρος, δήλωσε σήμερα πως πιστεύει πως τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου στην πλειοψηφία τους τάσσονται υπέρ της αλλαγής της αμερικανικής πολιτικής που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έναντι της Αβάνας.

«Η αίσθησή μου είναι ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι θεωρούν ότι έπρεπε να το είχαμε κάνει πριν από πολύ καιρό, και έτσι νομίζω ότι η πολιτική κατάσταση είναι καλή» ως προς το ζήτημα αυτό, επισήμανε ο Φλέικ, ο οποίος εκλέγεται στην Αριζόνα. 

Πρόσθεσε ότι θα ήταν σφάλμα να μην ανοίξει πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κούβα και να μην εγκριθεί ο διορισμός ενός Κουβανού πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον.

Κλείσιμο
Ο Φλέικ εμφανίστηκε να διαφωνεί ρητώς με τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος επέκρινε με σφοδρότητα την απόφαση Ομπάμα να εξομαλυνθούν οι διμερείς σχέσεις και δεσμεύθηκε ότι θα προβάλει σθεναρή αντίσταση σε οποιαδήποτε προσπάθεια να αρθεί το εμπάργκο που επιβάλλει εδώ και δεκαετίες η Ουάσινγκτον στην Αβάνα, αλλά και με τον Δημοκρατικό συνάδελφό του Ρόμπερτ Μενέντες, ο οποίος καταδίκασε την κίνηση κάνοντας λόγο για μια προσπάθεια να «παρακαμφθεί ο νόμος» αλλά και το αμερικανικό Κογκρέσο.

Επίσης εναντιώθηκαν στην πρωτοβουλία του Ομπάμα σήμερα οι γερουσιαστές Τζον Μακέιν και Λίντσεϊ Γκρέιαμ, δύο από τους πιο διακεκριμένους εκφραστές των Ρεπουμπλικάνων για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι Μακέιν και Γκρέιαμ υποστήριξαν πως η αλλαγή αυτή της πολιτικής των ΗΠΑ σηματοδοτεί ότι «η Αμερική και οι αξίες που αντιπροσωπεύει βρίσκονται σε υποχώρηση και παρακμή», αποτελεί μια προσπάθεια «κατευνασμού αυταρχικών δικτατόρων, τραμπούκων και εχθρών» και μειώνει «την επιρροή της Αμερικής στον κόσμο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης