Λευκός Οίκος: Ο Ομπάμα «δεν θα έλεγε όχι» σε μια επίσκεψη στην Κούβα

Λευκός Οίκος: Ο Ομπάμα «δεν θα έλεγε όχι» σε μια επίσκεψη στην Κούβα

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι είναι συνηθισμένο για τον εκάστοτε αμερικανό πρόεδρο να ταξιδεύει σε χώρες με τις οποίες οι ΗΠΑ έχουν δομικές διαφορές

Λευκός Οίκος: Ο Ομπάμα «δεν θα έλεγε όχι» σε μια επίσκεψη στην Κούβα
Ανοιχτό άφησε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου το ενδεχόμενο επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Κούβα πέρα από την επίσκεψη μιας υψηλόβαθμης επιτροπής στο νησί της Καραϊβικής.

«Δεν θα απέκλεια το ενδεχόμενο μιας προεδρικής επίσκεψης αλλά δεν έχω  τίποτα να ανακοινώσω αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο Τζος Έρνεστ.

Ο Έρνεστ διευκρίνισε, επίσης, ότι η είναι συνηθισμένο για τον εκάστοτε αμερικανό πρόεδρο να ταξιδεύει σε χώρες με τις οποίες οι ΗΠΑ έχουν δομικές διαφορές υπενθυμίζοντας το ταξίδι του Ομπάμα σε Κίνα και Μιανμάρ.

Κλείσιμο
Ερωτηθείς αν ο Μπαράκ Ομπάμα θα βρεθεί ανάμεσα στους Αμερικανούς που θα ταξιδέψουν στην Κούβα ο Έρνεστ απάντησε ότι αν υπήρχε μια τέτοια ευκαιρία «είμαι σίγουρος ότι δεν θα την απέρριπτε».

«Έχουν ένα πανέμορφο κλίμα και πολλά πράγματα να κάνει κανείς» κατέληξε.

Ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε νωρίτερα την Τετάρτη ότι οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε επαναλειτουργία της πρεσβείας τους στην Αβάνα προσθέτοντας ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα ταξιδέψουν στην Κούβα «για να προωθήσουν τα κοινά συμφέροντα» σε τομείς όπως η μετανάστευσης, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών και η αντιμετώπιση καταστροφών.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης