Η Ρωσία σχεδιάζει να κατασκευάσει τον δικό της διαστημικό σταθμό

Η Ρωσία σχεδιάζει να κατασκευάσει τον δικό της διαστημικό σταθμό

Ο Πούτιν θέλει να τονώσει το ηθικό των συμπολιτών του, επαναφέροντας το ρωσικό διαστημικό πρόγραμμα στις παλιές, ένδοξες εποχές του

Η Ρωσία σχεδιάζει να κατασκευάσει τον δικό της διαστημικό σταθμό
Τον δικό της διαστημικό σταθμό εξετάζει να κατασκευάσει η Ρωσία, σε μία περίοδο ψυχροπολεμικής έντασης στις σχέσεις της με την Δύση.

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν, επιθυμεί να τονώσει το ηθικό των συμπολιτών του, λίγο πριν η ύφεση πλήξει τη χώρα του, επαναφέροντας το ρωσικό διαστημικό πρόγραμμα στις παλιές, ένδοξες εποχές του.  

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η ρωσική διαστημική υπηρεσία «Roscosmos» επιβεβαίωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο κατασκευής εθνικού διαστημικού σταθμού, λίγες ώρες μετά την δήλωση Ρώσου αξιωματούχου ότι η Μόσχα ενδέχεται να αποσυρθεί από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Κλείσιμο
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι εξετάζουμε αυτή τη δυνατότητα», είπε ο επικεφαλής της «Roscosmos» στο ρωσικό πρακτορείο «Novosti», αναφερόμενος στο σχέδιο για έναν ρωσικό διαστημικό σταθμό.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο διαστημικός αυτός  σταθμός θα μπορούσε να αποτελέσει το εφαλτήριο για επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη. Τα φιλόδοξα διαστημικά σχέδια της Ρωσίας ανακοινώνονται την ώρα που η πατρίδα του Πούτιν αναμένεται περάσει σε ύφεση το 2015 καθώς η οικονομική της κατάσταση επηρεάζεται σημαντικά από τις κυρώσεις των χωρών της Δύσης για την ανάμειξη της Μόσχας στην ουκρανική κρίση.

Από την πλευρά της, η αμερικανική κυβέρνηση επιθυμεί να παραταθεί έως το 2014 η λειτουργία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, το κόστος του οποίου ξεπέρασε τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Κυβερνητικός αξιωματούχος στη Ρωσία είχε δηλώσει πριν από τέσσερις μήνες ότι η Μόσχα θα απορρίψει το αμερικανικό αίτημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαστημικός σταθμός «MIR», που εκτόξευσε η Σοβιετική Ένωση το 1986, ήταν το πρώτο μόνιμο εργαστήριο σε τροχιά και καταστράφηκε με την είσοδό του στην ατμόσφαιρα το 2001, όταν βρισκόταν σε κακή κατάσταση και η Ρωσία δεν μπορούσε να αντέξει το κόστος λειτουργίας του. 

Εκτός από τη Ρωσία, η χώρα που σχεδιάζει να κατασκευάσει δικό της διαστημικό σταθμό είναι η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, η Κίνα. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης