Τουρκία: Καταγγέλλει η ΕΕ τις συλλήψεις δημοσιογράφων

Τουρκία: Καταγγέλλει η ΕΕ τις συλλήψεις δημοσιογράφων

Αντίθετες προς τις ευρωπαϊκές αξίες που η Τουρκία πρέπει να σέβεται, οι επιχειρήσεις της αστυνομίας σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους

Τουρκία: Καταγγέλλει η ΕΕ τις συλλήψεις δημοσιογράφων
Μετά την επιδρομή της αστυνομίας εναντίον του Τύπου στην Τουρκία και έπειτα από τις συλλήψεις δημοσιογράφων, η Ευρωπαϊκή Ένωση κατήγγειλε τις πρακτικές αυτές
Δύο ανώτεροι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισαν πως οι επιχειρήσεις αυτές είναι αντίθετες προς τις "ευρωπαϊκές αξίες" που η Τουρκία, η οποία φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ, πρέπει να σέβεται.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Επίτροπος Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν σε κοινή δήλωσή τους τονίζουν ότι οι επιχειρήσεις της τουρκικής αστυνομίας είναι "ασυμβίβαστες με την ελευθερία του Τύπου".

"Οι επιδρομές της αστυνομίας και οι συλλήψεις δημοσιογράφων και εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης στην Τουρκία σήμερα δεν συνάδουν με την ελευθερία του Τύπου, η οποία αποτελεί βασική αρχή της δημοκρατίας", επισημαίνουν.
Κλείσιμο

Η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα επιχειρήσεις σε γραφεία μέσων ενημέρωσης που στηρίζουν τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ, και έθεσε υπό κράτηση 24 άτομα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης