ΗΠΑ: Λεηλασίες και συγκρούσεις με την αστυνομία κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων

ΗΠΑ: Λεηλασίες και συγκρούσεις με την αστυνομία κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές καταφέρθηκαν εναντίον των ταραχοποιών.

 ΗΠΑ: Λεηλασίες και συγκρούσεις με την αστυνομία κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων
Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας και λεηλασίες καταστημάτων σημάδεψαν τις χθεσινές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τη συμπεριφορά των αστυνομικών εναντίον των Αφροαμερικανών πολιτών στο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια.

Αν και οι περισσότεροι διαδήλωσαν ειρηνικά, «μικρές ομάδες αποσπάστηκαν από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και άρχισαν να εκσφενδονίζουν εναντίον των αστυνομικών τούβλα, μεταλλικά αντικείμενα και καπνογόνα» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Τζένιφερ Κόατς, εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, ενώ προσέθεσε ότι πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Η αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση δακρυγόνων την ώρα που ορισμένοι διαδηλωτές άρχισαν να σπάνε τις βιτρίνες των καταστημάτων και να τα λεηλατούν, προσέθεσε η ίδια, χωρίς να μπορεί προς το παρόν να δώσει τον ακριβή αριθμό των θυμάτων.

Κλείσιμο


Ζημιές υπέστησαν πολλά κτίρια, μεταξύ αυτών μία τράπεζα και ένα παντοπωλείο, όπως και πολλά οχήματα και περιπολικά της αστυνομίας.



Ορισμένοι από τους διαδηλωτές καταφέρθηκαν εναντίον των ταραχοποιών.



«Γιατί τα λεηλατείτε; Δεν υπάρχει ανάγκη να κάνετε κάτι τέτοιο, βρισκόμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε με ειρηνικό τρόπο, δεν πρέπει να παίρνετε τα αντικείμενα από τα καταστήματα που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση αυτή» τους είπε μία γυναίκα στις εικόνες που μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.



Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ χθες για 4η συνεχόμενη ημέρα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της Δικαιοσύνης να μην παραπέμψει σε δίκη έναν λευκό αστυνομικό που ευθύνεται για τον θάνατο του Έρικ Γκάρνερ, του 43χρονου οικογενειάρχη που έχασε την ζωή του από ασφυξία τον Ιούλιο κατά τη διάρκεια της βίαιης σύλληψής του από αστυνομικούς στη Νέα Υόρκη





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης