Βρετανία: Οστά από τον 15ο αιώνα «απειλούν» τη βασίλισσα Ελισσάβετ

Βρετανία: Οστά από τον 15ο αιώνα «απειλούν» τη βασίλισσα Ελισσάβετ

Τα οστά που βρέθηκαν το 2012 και ανήκουν στον Ριχάρδο τον 3ο και τα DNA στα οποία υποβλήθηκαν συγγενείς του δημιουργούν ερωτήματα για τη γραμμή διαδοχής

Βρετανία: Οστά από τον 15ο αιώνα «απειλούν» τη βασίλισσα Ελισσάβετ
Σοβαρές αποδείξεις ότι ένας σκελετός που βρέθηκε κάτω από πάρκινγκ ανήκει στον βασιλιά της Αγγλίας Ριχάρδο τον 3ο ανακοίνωσαν ότι έχουν επιστήμονες με τα τεστ DNA, ωστόσο, να εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την καταγωγή ορισμένων εκ των βασιλικών διαδόχων.

Τα οστά είχαν βρεθεί το 2012 στο Λέστερ και σήμερα οι επιστήμονες ανακοίνωσαν τα πρώτα αποτελέσματα υποστηρίζοντας ότι όντως ανήκουν στον Βρετανό βασιλιά του 15ου αιώνα, περιλαμβάνοντας στα ευρήματα την κυρτή σπονδυλική στήλη και τα τραύματα που προκάλεσαν τον θάνατό του.

Ο Ριχάρδος ήταν ο τελευταίος Άγγλος βασιλιάς, που πέθανε στο πεδίο της μάχης το 1485.

Συγκρίνοντας το DNA από το σκελετό με δείγματα από ζώντες συγγενείς του Ριχάρδου από την πλευρά του πατέρα του δεν βρήκαν ωστόσο καμία ταύτιση, γεγονός που μπορεί να αμφισβητήσει την ευγενή καταγωγή ορισμένων.

Και μολονότι οι ερευνητές δεν μπορούν να πουν με ασφάλεια σε ποιο σημείο σημειώθηκε η μοιχεία, υποστηρίζουν ότι τα ευρήματά τους εγείρουν ερωτήματα για την νομιμότητα του Ερρίκου του 5ου, του Ερρίκου του 6ου και ολόκληρης της δυναστείας των Τυδώρ. 
Κλείσιμο

Άλλοι επιστήμονες, όμως, υποστηρίζουν ότι η σημερινή βασιλική οικογένεια που κατάγεται από τον Οίκο των Τυδώρ δεν θα πρέπει να ανησυχεί. «Δεν υπονοούμε με κανένα τρόπο ότι η βασίλισσα δεν θα έπρεπε να είναι στο θρόνο», δήλωσε ο Κέβιν Σούρερ από το πανεπιστήμιο του Λέστερ.

Ερευνητές σημειώνουν ότι είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που θέτουν σε αμφισβήτηση τη μεσαιωνική γραμμή διαδοχής στη μοναρχία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης