Στο δικαστήριο o Μουμπάρακ για να ακούσει την ετυμηγορία στη δίκη του (φωτογραφία)

Στο δικαστήριο o Μουμπάρακ για να ακούσει την ετυμηγορία στη δίκη του (φωτογραφία)

Mεταφέρθηκε με ελικόπτερο από το στρατιωτικό νοσοκομείο του Καΐρου, όπου κρατείται, μέχρι το δικαστήριο

Στο δικαστήριο o Μουμπάρακ για να ακούσει την ετυμηγορία στη δίκη του (φωτογραφία)
Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ έφθασε σήμερα το πρωί στο δικαστήριο το οποίο πρόκειται να ανακοινώσει την ετυμηγορία στη δίκη του για συνέργεια στο φόνο εκατοντάδων διαδηλωτών στη διάρκεια της εξέγερσης του 2011 που τον ανέτρεψε από την εξουσία, μετέδωσε το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA. 

Ο 86χρονος Μουμπάρακ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο από το στρατιωτικό νοσοκομείο του Καΐρου, όπου κρατείται, μέχρι το δικαστήριο, το οποίο συνεδριάζει μέσα σε μια αστυνομική ακαδημία, διευκρίνισε το MENA. 

Ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος κατηγορείται πως διέταξε την αστυνομία να καταστείλει τη λαϊκή εξέγερση του 2011 με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 846 άνθρωποι, δικάζεται μαζί με τον πρώην υπουργό του επί των Εσωτερικών Χαμπίμπ αλ-Άντλι και έξι πρώην υψηλόβαθμους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας. 

Κλείσιμο
Το ίδιο δικαστήριο πρόκειται επίσης να αποφανθεί στο πλαίσιο μιας άλλης υπόθεσης -- μιας υπόθεση διαφθοράς που αφορά τον ανατραπέντα πρόεδρο και τους δύο γιούς του, τον Αλάα και τον Γκαμάλ. 

Οι συγκατηγορούμενοι του Μουμπάρακ είχαν μεταφερθεί στο δικαστήριο νωρίς σήμερα το πρωί. 

Η ετυμηγορία επρόκειτο να ανακοινωθεί στις 27 Σεπτεμβρίου, όμως ο δικαστής την ανέβαλε εξηγώντας πως δεν είχε αρκετό χρόνο για να ολοκληρώσει τη σύνταξη των 2.000 σελίδων του αιτιολογικού της απόφασης. 

Στη διάρκεια μιας πρώτης δίκης, ο Μουμπάρακ είχε καταδικασθεί τον Ιούνιο του 2012 σε ισόβια κάθειρξη, όμως η καταδίκη ακυρώθηκε για τεχνικούς λόγους και η υπόθεση επανεκδικάσθηκε. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης