Η Φινλανδία είναι η 12η χώρα της Ευρώπης που νομιμοποιεί τους γάμους ομοφυλοφίλων

Η Φινλανδία είναι η 12η χώρα της Ευρώπης που νομιμοποιεί τους γάμους ομοφυλοφίλων

Τα ομοφυλόφιλα παντρεμένα ζευγάρια θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα παντρεμένα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια σε ό,τι αφορά την υιοθεσία παιδιών και την υιοθέτηση κοινού επωνύμου

Η Φινλανδία είναι η 12η χώρα της Ευρώπης που νομιμοποιεί τους γάμους ομοφυλοφίλων
Η Φινλανδία έγινε η 12η ευρωπαϊκή χώρα που νομιμοποιεί τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων. 

Το φινλανδικό Κοινοβούλιο ενέκρινε με μικρή πλειοψηφία τη σχετική πρωτοβουλία πολιτών. Συγκεκριμένα, 105 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της τροποποίησης του νομοσχεδίου και 92 ψήφισαν κατά.

Από το 2002 τα ζευγάρια προσώπων του ίδιου φύλου μπορούν να συνάπτουν σύμφωνα συμβίωσης, όμως μέχρι τώρα η Φινλανδία ήταν η μοναδική σκανδιναβική χώρα που δεν επέτρεπε τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων. Πλέον είναι η 12η ευρωπαϊκή χώρα που το επιτρέπει.

Μετά την έγκριση από το κοινοβούλιο της μεταρρύθμισης του νόμου, τα ομοφυλόφιλα παντρεμένα ζευγάρια θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα παντρεμένα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια σε ό,τι αφορά την υιοθεσία παιδιών και την υιοθέτηση κοινού επωνύμου.

«Η Φινλανδία θα πρέπει να προσπαθήσει να γίνει μια κοινωνία στην οποία δεν θα υφίστανται διακρίσεις, θα είναι σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και όπου δύο ενήλικες μπορούν να παντρευτούν ανεξαρτήτως του σεξουαλικού τους προσανατολισμού», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης