Νοσοκόμα έβαλε θερμόμετρο στον Ολάντ πριν μπει σε νοσοκομείο της Γουινέας

Νοσοκόμα έβαλε θερμόμετρο στον Ολάντ πριν μπει σε νοσοκομείο της Γουινέας

Ο Γάλλος πρόεδρος μαζί με τον ομότιμό του της Γουινέας επισκέφτηκαν το νοσοκομείο της Ντόνκα, όπου προτού εισέλθει στις εγκαταστάσεις έπλυνε τα χέρια του και μια νοσοκόμα του έβαλε θερμόμετρο για να του πάρει τη θερμοκρασία και να βεβαιωθούν ότι δεν έχει πυρετό

Νοσοκόμα έβαλε θερμόμετρο στον Ολάντ πριν μπει σε νοσοκομείο της Γουινέας
Ο Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται στη Γουινέα,αποτελώντας τον πρώτο ηγέτη εκτός Αφρικής που επισκέπτεται χώρα εκ των τριών που έχουν πληγεί περισσότερ από τον ιό του Έμπολα και έζησε από πρώτο χέρι τα προληπτικά μέτρα.



Κλείσιμο
Ο Γάλλος πρόεδρος μαζί με τον ομότιμό του της Γουινέας επισκέφτηκαν το νοσοκομείο της Ντόνκα, όπου προτού εισέλθει στις εγκαταστάσεις έπλυνε τα χέρια του και μια νοσοκόμα του έβαλε θερμόμετρο για να του πάρει τη θερμοκρασία και να βεβαιωθούν ότι δεν έχει πυρετό. Ο Ολάντ δέχτηκε με χαμόγελο τη... δοκιμασία, όπως άλλωστε και ο πρόεδρος της χώρας, αλλά και οι συνοδοί τους. Στη συνέχεια, παρουσία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, επισκέφθηκαν το εργαστήριο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.



Ο Ολάντ στις δηλώσεις του τόνισε την αλληλεγγύη της Γαλλίας στη Γουινέα και τις προσπάθειες που αυτή καταβάλλει για την αντιμετώπιση της επιδημίας του Εμπολα: «Εχουμε το καθήκον να σας στηρίξουμε στις δοκιμασίες που υπομένει η χώρα σας. Δίνουμε μαζί τη μάχη, σε αυτόν τον πόλεμο εναντίον του ιού», ενώ ευχαρίστησε τη Γουινέα «η προσπάθεια της οποίας για την πρόληψη και θεραπεία αποτρέπει το ενδεχόμενο ολόκληρος ο κόσμος, περιλαμβανομένης της Ευρώπης και της Γαλλίας, να μολυνθεί από αυτόν τον φοβερό ιό».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης