«Μαύρη Παρασκευή»: Ημέρα καταναλωτικής φρενίτιδας σε ΗΠΑ και Βρετανία

«Μαύρη Παρασκευή»: Ημέρα καταναλωτικής φρενίτιδας σε ΗΠΑ και Βρετανία

Την περιμένουν όλοι οι Αμερικάνοι και Βρετανοί για να κάνουν τα ψώνια της χρονιάς – Οι απίστευτες εκπτώσεις στα καταστήματα προκαλούν ουρές χιλιομέτρων από τους πολίτες που ποδοπατούνται για να προλάβουν τις προσφορές 

«Μαύρη Παρασκευή»: Ημέρα καταναλωτικής φρενίτιδας σε ΗΠΑ και Βρετανία
«Μαύρη Παρασκευή» ή αλλιώς «Black Friday». Είναι η μέρα που περιμένουν όλοι οι Αμερικάνοι καθώς την επομένη της Ημέρας των Ευχαριστιών, τα εμπορικά καταστήματα ανοίγουν τις πόρτες και περιμένουν τους καταναλωτές με απίστευτες εκπτώσεις.

Οι δρόμοι «πλημμυρίζουν» από χιλιάδες πολίτες που σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων έξω από τα καταστήματα για να κάνουν τα ψώνια της... χρονιάς. Παράλληλα, η μέρα σηματοδοτεί και την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων με αποτέλεσμα να επικρατεί η απόλυτη καταναλωτική φρενίτιδα. 

Κλείσιμο


Στην Times Square στη Νέα Υόρκη για παράδειγμα παρατηρείται λαοθάλασσα. Μάλιστα πολλοί ήταν εκείνοι που κατασκήνωσαν από το μεσημέρι της Πέμπτης, προκειμένου να προλάβουν να μπουν πρώτοι την επόμενη ημέρα στα πολυκαταστήματα και να προλάβουν τις προσφορές.  



Φέτος, όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η κίνηση στα μαγαζιά είναι ακόμα μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι, με τους καταναλωτές να εκτιμάται ότι θα ξοδέψουν πάνω από δύο δισ. δολάρια είτε στα καταστήματα είτε μέσω ηλεκτρονικών αγορών (εκπτώσεις κάνουν και τα διαδικτυακά καταστήματα – εκφράζονται ωστόσο αυξημένοι φόβοι για κυβερνοεπιθέσεις).

















Στο Φέργκιουσον πάντως, όπου τις προηγούμενες ημέρες επικράτησε χάος από τις διαδηλώσεις και τις συγκρούσεις μεταξύ διαμαρτυρόμενων και αστυνομικών με αφορμή την απαλλαγή του αστυνομικού για τη δολοφονία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν, οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν μέσα στα εμπορικά καταστήματα της πόλης. Δεν υπήρξε ένταση, ωστόσο ήταν μια κίνηση για να πληγεί η σημαντικότερη εκπτωτική ημέρα στις ΗΠΑ. 





Αντίστοιχες εικόνες παρατηρούνται και στη Βρετανία, όπου σήμερα οι πολίτες της χώρας ποδοπατήθηκαν στην κυριολεξία στην προσπάθειά τους να ψωνίσουν. Μια γυναίκα μάλιστα υπέστη ελαφρά -ευτυχώς – τραύματα έπειτα από πτώση τηλεόρασης πάνω της σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, ενώ σε ένα σούπερ μάρκετ επενέβη η αστυνομία για να «ηρεμήσει» την  κατάσταση και να επιβάλει την τάξη. Τρεις άνδρες συνελήφθησαν για πρόκληση μικροεπεισοδίων. 







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης