Ρωσικά πολεμικά πλοία στα στενά της Μάγχης!

Ρωσικά πολεμικά πλοία στα στενά της Μάγχης!

Μαζί με το ανθυποβρυχιακό Σεβερομόρσκ βρίσκονται σε διεθνή χωρικά ύδατα, στον κόλπο του Σηκουάνα

Ρωσικά πολεμικά πλοία στα στενά της Μάγχης!
Να καθησυχάσει την κοινή γνώμη έπειτα από το πέρασμα πλοίων του ρωσικού στόλου από τα στενά της Μάγχης, προσπαθεί το ΝΑΤΟ, έπειτα από δημοσιεύματα ρωσικών ΜΜΕ ότι η Μόσχα πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή.

Το πολεμικό ναυτικό της Μεγάλης Βρετανίας έκανε λόγο για μια «κίνηση ρουτίνας», ενώ το υπουργείο Άμυνας της χώρας ανακοίνωσε πως τα πλοία συνόδευσαν έξω από τα βρετανικά ύδατα, πλοία του πολεμικού ναυτικού της χώρας.

Κλείσιμο
Ωστόσο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti και όπως μεταδίδει το BBC τα σκάφη του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού και το ανθυποβρυχιακό Σεβερομόρσκ πέρασαν τα στενά του Ντόβερ και βρίσκονται σε διεθνή χωρικά ύδατα, στις ακτές της Νορμανδίας, στον κόλπο του Σηκουάνα, περιμένοντας να περάσει μια καταιγίδα. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το πλήρωμα των πλοίων πραγματοποιεί ασκήσεις πάνω σε τεχνικές επιβίωσης σε περίπτωση πλημμύρας ή φωτιάς, γεγονός που το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το ΝΑΤΟ είχε ανακοινώσει πριν από λίγο καιρό ότι έχει παρατηρηθεί αυξημένη δραστηριότητα και «ρωσικές εισβολές» από πλοία, έπειτα από μήνες έντασης στις σχέσεις Δύσης - Ρωσίας για την ανατολική Ουκρανία. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης