Αυτή είναι η Νο1 αντίπαλος της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών

Αυτή είναι η Νο1 αντίπαλος της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών

Η Sarkeesian είναι στην ουσία μια ακαδημαϊκός που έχει ξοδέψει  τα τελευταία δύο χρόνια στην ενδελεχή κριτική των βιντεοπαιχνιδιών κυρίως εκείνων που θυματοποιούν τη γυναίκα

Αυτή είναι η Νο1 αντίπαλος της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών
Η δουλειά της είναι κριτικός media. Το επάγγελμά της δεν ακούγεται διόλου απειλητικό κι όμως ενέχει περισσότερους κινδύνους απ' όσο μπορεί κανείς να φανταστεί. Κι αυτό γιατί όπου καλείται να μιλήσει η Anita Sarkeesian, δέχεται ανατριχιαστικές απειλές για τη ζωή της. Να το γιατί:

Αυτές τις ημέρες επρόκειτο να κάνει μια παρουσίαση στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα, ως καλεσμένη του Κέντρου του πανεπιστημίου για τις Γυναίκες και τα Δύο Φύλα, προκειμένου να μιλήσει για τις σεξιστικές συμπεριφορές  και τη βία κατά των γυναικών που προβάλλονται σε κάποια video games. Η πρωτοβουλία της αυτή και γενικά όλη της η δουλειά πάνω στο εν λόγω θέμα έχει πυροδοτήσει σωρεία αντιδράσεων και ουκ ολίγες φορές έχει δεχτεί απειλές ακόμα και για τη ζωή της. Ετσι, μια νύχτα το Οκτώβρη, εστάλη στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα ένα e mail γεμάτο με απειλές ότι θα γίνει μαζική δολοφονική επίθεση την ώρα της ομιλίας της Sarkeesian.

Όπως αναφερόταν στο e mail που ξεχειλίζει από μίσος και απέχθεια κατά των γυναικών, «αυτή θα ήταν και η πιο αιματηρή ένοπλη επίθεση  στην αμερικανική ιστορία και σας δίνω μια ευκαιρία να τη σταματήσετε. Εχω στη διάθεσή μου ένα ημιαυτόματο, περίστροφα και βόμβες. Θα γράψω το μανιφέστο μου με το αίμα της και εσείς θα γίνετε μάρτυρες αυτού που έχουν κάνει στους άνδρες της Αμερικής τα ψέματα και το δηλητήριο των γυναικών». Επίσης το μήνυμα  ανέφερε και το όνομα  του Marc Lépine, ενός άνδρα που το 1989 είχε σκοτώσει 14 γυναίκες σε ένα κολέγιο μηχανολογίας στο Μόντρεαλ πριν αυτοκτονήσει.

Κλείσιμο
Μετά από το συμβάν, οι αρχές του πανεπιστημίου μίλησαν στην αστυνομία και, καθώς το αεροπλάνο της Sarkeesian ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο Salt Lake City, αποφασίσθηκε η συζήτηση να γίνει κανονικά, καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που κάποιος εκτόξευε τέτοιες απειλές  εναντίον της. Η ίδια έμαθε για το περιστατικό αφού κατέβηκε από το αεροπλάνο, μέσω twitter. Οι φίλοι της τη ρωτούσαν αν είναι καλά. Τρομοκρατημένη κάλεσε το πανεπιστήμιο και όταν ανακάλυψε ότι δεν μπορούσε να γίνει έλεγχος για όπλα κατά την είσοδο στο ακαδημαϊκό κτήριο αποφάσισε να ακυρώσει η ίδια την ομιλία της, πήρε το πρώτο αεροπλάνο και γύρισε στην Καλιφόρνια.

Η Sarkeesian είναι στην ουσία μια ακαδημαϊκός που έχει ξοδέψει  τα τελευταία δύο χρόνια στην ενδελεχή κριτική των βιντεοπαιχνιδιών κυρίως εκείνων που θυματοποιούν τη γυναίκα.

Το περιστατικό της Γιούτα ανέβασε ακόμα περισσότερο το προφίλ της και το περιοδικό  New York Times την έκανε εξώφυλλο από την επόμενη ημέρα. Εχει 200.000 followers στο   Twitter κι όπως λέει δεν θα σταματήσει να μιλά ενάντια σε αυτά τα video games, μια βιομηχανία που κοντεύει να ξεπεράσει ακόμα και τη βιομηχανία του Χόλιγουντ.
 
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης