Τον επίδοξο δολοφόνο του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' αρνήθηκε να συναντήσει ο Πάπας Φραγκίσκος

Τον επίδοξο δολοφόνο του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' αρνήθηκε να συναντήσει ο Πάπας Φραγκίσκος

Παρόλο που το αίτημά του εστάλη, ο Ποντίφικας... δεν απάντησε! - Επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί ο Πάπας Φραγκίσκος ενάντια στις δράσεις των τζιχαντιστών

Τον επίδοξο δολοφόνο του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' αρνήθηκε να συναντήσει ο Πάπας Φραγκίσκος
Απρόθυμος να συναντήσει τον επίδοξο δολοφόνο του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ εμφανίζεται ο Ποντίφικας, αφού μετά από επιστολή που έστειλε στο Βατικανό ο Τούρκος καταδικασθείς Mehmet Ali Agca, δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση από τον Πάπα Φραγκίσκο για μεταξύ τους συνάντηση.

Ο Τούρκος Mehmet Ali Agca καταδικάστηκε σε 19 χρόνια φυλάκισης για απόπειρα δολοφονίας του Ιωάννη Παύλου Β', το 1981, ενώ είχε ξαναβρεθεί στη φυλακή για δέκα χρόνια για τη δολοφονία διακεκριμένου δημοσιογράφου. Ο ίδιος αποκάλυψε πως έστειλε αίτημα συνάντησης με τον Πάπα Φραγκίσκο την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο την Πέμπτη είπε ότι δεν είχε ακόμη λάβει απάντηση από την Αγία Έδρα - το κεντρικό διοικητικό όργανο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.



Ο Πάπας Φραγκίσκος αυτή την εβδομάδα επισκέπτεται την Τουρκία για συνομιλίες σχετικά με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, ενώ θα έχει συναντήσεις με τον Τούρκο πρέοδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.
Κλείσιμο

Ο Mehmet Ali Agca πυροβόλησε τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β' τέσσερις φορές, όταν εκείνος επέβαινε σε ένα κάμπριο αυτοκίνητο, έξω από την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, στις 13 Μαΐου 1981. Αξίζει να σημειωθεί πως αφού ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' ανάρρωσε, επισκέφθηκε τον επίδοξο δολοφόνο στο κελί του.



Πέρασε 19 χρόνια σε ιταλικές φυλακές για αυτή την απόπειρα δολοφονίας - προτού εκδοθεί στην Τουρκία το 2000 - όπου φυλακίστηκε για επιπλέον δέκα χρόνια για τη δολοφονία του διακεκριμένου αριστερού δημοσιογράφου Abdi Ipekci. Ο ίδιος είχε ήδη καταδικαστεί για αυτό το έγκλημα, όταν αποπειράθηκε να σκοτώσει τον Πάπα, ενώ θεωρούνταν φυγάς για τις τουρκικές αρχές, αφού δραπέτευσε από τη φυλακή έξι μήνες αφού είχε μπει στη φυλακή.

Θεωρείται από πολλούς ένα διανοητικά διαταραγμένο άτομο, ενώ αφέθηκε ελεύθερος το 2010, αφού εξέτισε σχεδόν τρεις δεκαετίες πίσω από τα κάγκελα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης