Τεχεράνη: Ιρανή πέταξε τη μαντίλα και άρχισε να χορεύει μέσα στο μετρό!

Τεχεράνη: Ιρανή πέταξε τη μαντίλα και άρχισε να χορεύει μέσα στο μετρό!

Ενάντια στο νόμο της πατρίδας της που απαγορεύει στις εκπροσώπους του ωραίου φύλου να περπατούν χωρίς μαντίλα σε δημόσιους χώρους αλλά και να λικνίζονται στους ρυθμούς της μουσικής

Τεχεράνη: Ιρανή πέταξε τη μαντίλα και άρχισε να χορεύει μέσα στο μετρό!
Χορεύοντας στους ξέφρενους ρυθμούς του τραγουδιού "Salute" που κάνει θραύση στη Βρετανία, μία νεαρή Ιρανή ξάφνιασε ευχάριστα τους επιβάτες στο μετρό της Τεχεράνης. Πηγαίνοντας ενάντια στο νόμο της πατρίδας της που απαγορεύει στις εκπροσώπους του ωραίου φύλου να περπατούν χωρίς μαντίλα σε δημόσιους χώρους αλλά και να λικνίζονται στους ρυθμούς της μουσικής, η Ιρανή μόλις μπήκε στο μετρό, τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω της με το ακάλυπτο το πρόσωπό της.  

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα "Telegraph", η νεαρή γυναίκα άρχισε να χορεύει χωρίς μαντίλα κάνοντας την επανάστασή της ενάντια στον σεξιστικό και φασιστικό νόμο για τις Ιρανές . Το επίμαχο βίντεο αναρτήθηκε στo Facebook και πιο συγκεκριμένα στο λογαριασμό : "Η περήφανη ελευθερία", όπου  πολλές Ιρανές αναρτούν φωτογραφίες τους και βίντεο στα οποία οι ίδιες πρωταγωνιστούν χωρίς να φορούν την μαντίλα. Το βίντεο, διάρκειας ενός λεπτού, είχε μεγάλη απήχηση στους χρήστες. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, μέχρι τώρα έχει 700 χιλιάδες likes και πάνω από τρεις χιλιάδες σχόλια. 

Κλείσιμο


Για την γαλλική "Le Figaro", η Ιρανή επέλεξε το τραγούδι του διάσημου γυναικείου ποπ συγκροτήματος της Βρετανίας "Little Mix" γιατί ενθαρρύνει τις γυναίκες να διεκδικήσουν την ελευθερία τους. Μέχρι στιγμής, το  όνομα της Ιρανής "επαναστάτριας", δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης