Ιντερπόλ: Ένταλμα σύλληψης για πρώην στενό συνεργάτη του Πούτιν

Ιντερπόλ: Ένταλμα σύλληψης για πρώην στενό συνεργάτη του Πούτιν

Ο άλλοτε τραπεζίτης του Κρεμλίνου Σεργκέι Πουγκατσόφ ζει εξόριστος στο Παρίσι και κατηγορείται για υπεξαίρεση και οικονομική απάτη μεγάλης κλίμακας

Ιντερπόλ: Ένταλμα σύλληψης για πρώην στενό συνεργάτη του Πούτιν
Το όνομα του Ρώσου δισεκατομμυριούχου, πρώην στενού συνεργάτη του ισχυρού άντρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν, συγκαταλέγεται πλέον στην «κόκκινη λίστα» της Ιντερπόλ, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Ο Σεργκέι Πουγκατσόφ, ιδιοκτήτης του γαλλικού οίκου υψηλής γαστρονομίας «Hediard», ζει σήμερα εξόριστος στο Λονδίνο. Η Ιντερπόλ είχε ήδη παγώσει τα περιουσιακά του στοιχεία στο εξωτερικό ύστερα από αίτημα της ρωσικής δικαιοσύνης. Οι δικαστικές αρχές στη Ρωσία τον κατηγορούν για υπεξαίρεση και οικονομική απάτη μεγάλης κλίμακας, αδίκημα που τιμωρείται με ποινή έως και δεκαετούς κάθειρξης στη Ρωσία. 

Ο 51χρονος Πουγκατσόφ θεωρείται ύποπτος στο πλαίσιο έρευνας που αφορά την πτώχευση το 2010 της τράπεζας «Mejprombank», η οποία φέρεται να πραγματοποίησε ύποπτες συναλλαγές βγάζοντας από τη Ρωσία περιουσιακά στοιχεία των ιδιοκτητών της. Ο Πουγκατσόφ προσπαθούσε εδώ και χρόνια να επιτύχει την άρση του παγώματος των περιουσιακών του στοιχείων στο εξωτερικό καταγγέλλοντας «επιδρομή του ρωσικού κράτους». 

Κλείσιμο
Η «κόκκινη λίστα» της Interpol έχει ως αποδέκτες 190 χώρες και ζητεί τη άμεση σύλληψη προσώπων που συγκαταλέγονται σε αυτή προκειμένου να απελαθούν από τη χώρα που έχει υποβάλει το σχετικό αίτημα. 

 Υπενθυμίζεται ότι, ο Ρώσος ολιγάρχης είχε αγοράσει το 2009 την γαλλική εφημερίδα «France Soir», ωστόσο, ο επανασχεδιασμός της δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία. Δύο χρόνια αργότερα, η ιστορική εφημερίδα της Γαλλίας ανέστειλε την έντυπη έκδοση. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης