Η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν έγινε αντιπρόεδρος του κόμματος

Η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν έγινε αντιπρόεδρος του κόμματος

Η Κιμ Γιονγκ Γιο αποκτά ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στην οικογενειακή δυναστεία που διοικεί τη Βόρεια Κορέα

Η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν έγινε αντιπρόεδρος του κόμματος
Η Βόρεια Κορέα αποκάλυψε ότι η μικρότερη αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν καταλαμβάνει πλέον μία εξέχουσα θέση στον κυβερνητικό συνδυασμό του Εργατικού Κόμματος, ενισχύοντας έτσι τις απόψεις αναλυτών ότι η Κιμ Γιονγκ Γιο αποκτά ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στην οικογενειακή δυναστεία που διοικεί τη χώρα.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη αναφέρθηκαν στην Κιμ Γιονγκ Γιο ως αντιπρόεδρο της περιφερειακής διεύθυνσης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Οι αναλυτές λένε ότι η αναφορά αυτή θα μπορούσε να σηματοδοτήσει τον αυξανόμενο ρόλο της στην υποστήριξη της αυταρχικής διακυβέρνησης του αδελφού της. Ο αείμνηστος πατέρας τους,  Κιμ Γιονγκ Ιλ, άλλωστε θεωρείτο ότι στηριζόταν στις απόψεις της αδελφής του,  κατά τη διάρκεια των 17 ετών που βρισκόταν στην εξουσία.   

Αξίζει να σημειωθεί, πως το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην Κιμ Γιονγκ Γιο ως ανώτερη υπάλληλο της Κεντρικής Επιτροπής τον Μάρτιο, αλλά σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης διευκρίνισαν το ρόλο της.

Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, η θέση της αντιπροέδρου της περιφερειακής διεύθυνσης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος είναι ισοδύναμη με αυτήν της αντιπροέδρου του υπουργικού συμβουλίου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης